Βρετανία: Κυρώσεις κατά ακόμα 65 ιδιωτών και επιχειρήσεων που συνδέονται με το Κρεμλίνο

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων κατά ακόμα 65 προσώπων φυσικού και νομικού δικαίου που συνδέονται με το Κρεμλίνο και «ζωτικής σημασίας βιομηχανίες που τροφοδοτούν την πολεμική μηχανή του Πούτιν».

Οι κυρώσεις, που ανακοινώθηκαν από την Υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας, αφορούν μεταξύ άλλων την ομάδα μισθοφόρων Wagner Group, τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ρωσίας Alfa Bank, την Πολίνα Κοβάλεβα, κόρη της ερωμένης του Υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ και κάτοικο Λονδίνου, τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα του πετρελαίου Εβγένι Σβίντλερ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας Sberbank, Χέρμαν Γκρεφ.

Στη λίστα κυρώσεων περιλήφθηκε και η Γκαλίνα Ντανιλτσένκο, η οποία δέχθηκε να τοποθετηθεί ως δήμαρχος στη Μελιτόπολη, μετά από την απαγωγή του δημάρχου της πόλης από τος ρωσικές δυνάμεις.

Πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει κυρώσεις κατά περισσότερων των χιλίων ιδιωτών και επιχειρήσεων που συνδέονται με το Κρεμλίνο και την εισβολή στην Ουκρανία.

Η κα Τρας σχολίασε πως «αυτοί οι ολιγάρχες, οι επιχειρήσεις και οι προσληφθέντες κακοποιοί είναι συνένοχοι στη δολοφονία αθωων αμάχων και είναι σωστό να πληρώσουν το τίμημα».

Πρόσθεσε ότι «ο Πούτιν δεν πρέπει να τρέφει ψευδαισθήσεις, είμαστε ενωμένοι με τους συμμάχους μας και θα συνεχίσουμε να σφίγγουμε τον κλοιό γύρω από τη ρωσική οικονομία για να βοηθήσουμε στη διασφάλιση της αποτυχίας του στην Ουκρανία. Δε θα υπάρξει χαλάρωση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy