Ο οδικός χάρτης του Brexit αναμένεται να καθησυχάσει την ΕΕ για τη στρατηγική αποχώρησης από την Ένωση, δηλώνει ο Βρετανός υπουργός για το Brexit

Ο Βρετανός υπουργός για το Brexit δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι η πολιτική για την αποχώρηση από την ΕΕ που αναμένεται να παρουσιάσει άμεσα η κυβέρνηση θα καθησυχάσει αυτούς στην Ένωση που δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα για το πώς θα λειτουργήσει.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα παρουσιάσει σήμερα έναν οδικό χάρτη για το Brexit, μετά τη συμφωνία με υπουργούς της την προηγούμενη εβδομάδα στη στρατηγική για το διαζύγιο με την ΕΕ, που οδήγησε στην παραίτηση δύο βασικών μελών του υπουργικού συμβουλίου. Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι οι προτάσεις χρειάζεται να αξιολογηθούν προκειμένου να καθοριστεί εάν μπορεί να λειτουργήσουν και εάν είναι ρεαλιστικές.

«Αυτό που έχουμε στη Λευκή Βίβλο είναι λεπτομερείς προτάσεις, τις οποίες ο Μισέλ Μπαρνιέ δεν έχει δει ακόμη, αλλά ελπίζω ότι θα καθησυχάσει όλους αυτούς που ανησυχούν για αυτό», δήλωσε ο Ντόμινικ Ράαμπ στο ραδιόφωνο του BBC.

ΑΠΕ-ΜΠΕ