Βρετανία: Οι Εργατικοί διευρύνουν στις 33 μονάδες το προβάδισμα έναντι των Συντηρητικών

Το μεγαλύτερο προβάδισμα του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι των κυβερνώντων Συντηρητικών που έχουν καταγράψει ποτέ αποκαλύπτουν στις νεότερες δημοσκοπήσεις τους τέσσερις εταιρείες στη Βρετανία.

Στην πιο εντυπωσιακή μέτρηση, από την εταιρεία YouGov, οι Εργατικοί του σερ Κιρ Στάρμερ προηγούνται με 33 ποσοστιαίες μονάδες των Τόρις της Λιζ Τρας στην πρόθεση ψήφου, συγκεκριμένα 54% έναντι 21%.

Είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ το Εργατικό Κόμμα σε δημοσκόπηση της εταιρείας και επίσης το υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη πολιτική δημοσκόπηση στη χώρα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.


Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως μόνο το 37% των ερωτηθέντων που ψήφισαν Συντηρητικούς το 2019 δηλώνουν πως θα μείνουν πιστοί στο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

Μια πρώτη ανάλυση αυτών των ποσοστών δίνει στους Εργατικούς 498 από τις 650 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, δηλαδή 296 βουλευτές περισσότερους από την ισχύουσα κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος. Αντιθέτως οι Συντηρητικοί χάνουν 304 έδρες μένοντας με μόλις 61 Bουλευτές.

Η δημοσκόπηση έγινε την Τετάρτη και την Πέμπτη, στον απόηχο της πτώσης της στερλίνας, της αύξησης του κόστους του κρατικού δανεισμού και των προειδοποιήσεων για περαιτέρω εκτόξευση των επιτοκίων μετά από το μίνι προϋπολογισμό της κυβέρνησης Τρας. Είχε προηγηθεί επίσης η ομιλία του κ. Στάρμερ στο συνέδριο των Εργατικών με την οποία ζήτησε από τους πολίτες «να μην ξεχάσουν, να μη συγχωρήσουν» την κυβέρνηση των Τόρις.


Η εταιρεία Survation δίνει προβάδισμα 21 ποσοστιαίων μονάδων στους Εργατικούς (49%-28%), η Redfield & Wilton Strategies 17 μονάδων (46%-29%) και η Deltapoll 19 μονάδων (48%-29%).

Η τελευταία δημοσκόπηση, μάλιστα, δείχνει πως το Εργατικό Κόμμα ανακτά τις περιφέρειες του λεγόμενου «Κόκκινου Τείχους» στη βόρεια Αγγλία που το 2019 για πρώτη φορά ψήφισαν Τόρις και Μπόρις Τζόνσον. Επίσης το κόμμα του κ. Στάρμερ κερδίζει το 18% των ψηφοφόρων που ψήφισαν Συντηρητικούς το 2019.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.