Βρετανία: Πάνω από 300 φωτογραφίες και 500 σελίδες εγγράφων για το partygate

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου εξέδωσε δήλωση με την οποία αναφέρει ότι προχωρά με ταχύτητα στον καθορισμό των ατόμων από τα οποία πρέπει να ζητήσει καταθέσεις στο πλαίσιο της δικής της έρευνας για τα καταγγελλόμενα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown.

Η δήλωση αναφέρει πως η αστυνομία έχει στη διάθεσή της πάνω από 300 φωτογραφίες και πάνω από 500 σελίδες εγγράφων για το αποκαλούμενο ‘partygate’, που της επιδόθηκαν από τη Σου Γκρέι, την αξιωματούχο του Γραφείου Υπουργικού Συμβουλίου που νωρίτερα τη Δευτέρα παρέδωσε μία περιληπτική αναφορά για τη δική της σχετική έρευνα.

Μεταξύ των 12 συναθροίσεων που ερευνά η Σκότλαντ Γιαρντ περιλαμβάνονται τουλάχιστον δύο στα οποία ο Πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί πως παρέστη, έστω για λίγο – τη συγκέντρωση στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ στις 29 Μαΐου 2020 και το μίνι πάρτι-έκπληξη για τα γενέθλιά του στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου έναν μήνα αργότερα.


Η Μητροπολιτική Αστυνομία υπερασπίστηκε την απόφαση να ζητήσει από τη κ. Γκρέι να μη συμπεριλάβει στη σημερινή αναφορά της λεπτομέρειες για αυτές τις 12 συγκεντρώσεις, λέγοντας ότι θέλει ανεξάρτητες καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους χωρίς να έχουν επηρεαστεί από όσα έχουν καταθέσει οι υπόλοιποι στην κ. Γκρέι.

Εν τω μεταξύ, μετά από μια σειρά επικριτικών ερωτήσεων ακόμα και από Συντηρητικούς βουλευτές προς τον Πρωθυπουργό Τζόνσον το απόγευμα στη Βουλή των Κοινοτήτων, με τις οποίες τον καλούσαν να δεσμευθεί στη δημοσίευση της πλήρους έκθεσης της Σου Γκρέι μετά από την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας, η Ντάουνινγκ Στριτ συναίνεσε.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου, «ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει από την Σου Γκρέι να ανανεώσει τη δουλειά της υπό το φως των όσων θα διαπιστωθούν (και) θα δημοσιοποιήσει αυτή την ανανέωση». Μόλις λίγο νωρίτερα στη Βουλή ο κ. Τζόνσον είχε αποφύγει επανειλημμένως να δεσμευθεί, δεχόμενος κατηγορίες ότι υπαναχωρούσε από προηγούμενη υπόσχεσή του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.