Βρετανία: Πάνω από χίλιοι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε ένα μήνα σε άλλα νοσοκομεία

Σε κρίσιμη καμπή εξακολουθεί να βρίσκεται το σύστημα υγείας της Βρετανίας, με τις σκοτεινές εικόνες να παραμένουν στο προσκήνιο.

Η σοβαρότητα της διασποράς του κορωνοϊού, που προκαλεί ανησυχητική συμφόρηση στα νοσοκομεία, αποτυπώνεται στη μεταφορά δεκάδων ασθενών ανά ημέρα σε άλλα υγειονομικά κέντρα.

Η έλλειψη στις κλίνες ΜΕΘ παραμένει δραματική, άλλωστε το πρόβλημα έχει διατυπωθεί και από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εμμένει στο σχέδιο περιορισμών παρά τις εκκλήσεις μελών του κόμματός του για χαλάρωση.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, μαρτυρώντας το μέγεθος της κρίσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian που επικαλείται δεδομένα κέντρων υγείας, μεταφέρθηκαν 1.079 ασθενείς σε νοσοκομεία άλλων περιοχών στην Αγγλία μέσα στον Ιανουάριο, εξαιτίας ελλείψεων σε κρεβάτια στις εντατικές.

Ο αριθμός ασθενών ανά ημέρα που χρειάστηκαν μεταφορά ανήλθε σε 38,5.

Η φύση του δεύτερου κύματος πανδημίας στη Βρετανία είναι σαφώς πιο επιθετική σε σχέση με το πρώτο.

Τον Απρίλιο, οπότε κορυφώθηκε το πρώτο κύμα, πάνω από 547 ή αλλιώς 18,2 ασθενείς την ημέρα, μεταφέθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Το ποσοστό των μεταφορών σε σχέση με το πρώτο κύμα διπλασιάστηκε.

Συνολικά τον Ιανουάριο 250 ασθενείς, σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν σε εντατικές άλλων νοσοκομείων, σε διαφορετικές περιοχές.

Όπως φάνηκε από τα στοιχεία των προηγούμενων μηνών, 84 ήταν οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν σε άλλες εντατικές από τον Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο, αριθμός τέσσερις φορές μικρότερος σε σχέση με το δεύτερο κύμα.

Στη δίνη της βρετανικής μετάλλαξης και της ταυτόχρονης μετάλλαξής της βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πλήττεται και από τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή που ευθύνεται για πάνω από 140 μολύνσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.