Βρετανία: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς «αποδοκιμάζουν» τη Τρας

Ακόμη μία έρευνα δείχνει την απογοήτευση των Βρετανών για την πρωθυπουργία της Λιζ Τρας…

 

Στην τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία ερευνών Opinium, το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας διεύρυνε σε 19 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμά του έναντι του κυβερνώντος κόμματος.

Παραμονή του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Λιζ Τρας, η δημοσκόπηση της Opinium που δημοσιοποιήθηκε είναι η τελευταία μιας σειράς άλλων που δίνουν αυξημένα ποσοστά στους Εργατικούς, στον απόηχο της αναταραχής που προκάλεσαν στις χρηματαγορές οι φορολογικές περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ακόμη μία δημοσκόπησε έδειχνε ότι το 51% των ερωτηθέντων είπε ότι η νέα πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί.

Πρώτοι στην «κούρσα» οι Εργατικοί με 46% -Υποχώρησαν οι Συντηρητικοί

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 2000 ενηλίκων Βρετανών, το Εργατικό Κόμμα αύξησε το ποσοστό του στο 46% (+7% σε σύγκριση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στο διάστημα από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου). Στον αντίποδα, το Συντηρητικό Κόμμα υποχώρησε αντιστοίχως στο 27%.

Το 55% των ερωτηθέντων αποδοκίμασε το έργο της νέας πρωθυπουργού Λιζ Τρας, έναντι μόλις 18% που εξέφρασε θετική άποψη.

«Η Λιζ Τρας κατάφερε να φθάσει στο ναδίρ της προσωπικής αξιολόγησης που είχαν τόσο η Τερέζα Μέι όσο και ο Μπόρις Τζόνσον στο τέλος της θητείας τους. Και αυτό σε διάστημα εβδομάδων από την ανάληψη της πρωθυπουργίας και ημερών από την πρώτη σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησής της», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Opinium Τζέιμς Κράουτς.

 Η Τρας διαδέχθηκε τον Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας στις 6 Σεπτεμβρίου, αφότου επικράτησε του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία των Συντηρητικών. Οι πρώτες δύο εβδομάδες της στη Ντάουνινγκ Στριτ επισκιάστηκαν από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Όσον αφορά τον υπουργό Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ, το 55% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Opinium τον αποδοκιμάζει και μόλις το 15% εγκρίνει το έργο του μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.