Βρετανικό ΥΠΑΜ: Αξιοσημείωτες τακτικές αποτυχίες από τη Ρωσία

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας σημειώνει στη νεότερη αναφορά του στις στρατιωτικές εξελίξεις στην Ουκρανία ότι οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, γνωστές ως VDV, έχουν «βαριά εμπλοκή σε αρκετές αξιοσημείωτες τακτικές αποτυχίες» από την έναρξη του πολέμου.

Απαριθμώντας τις αποτυχίες αυτές, το βρετανικό Υπουργείο αναφέρει ενδεικτικά την απόπειρα προέλασης στο Κίεβο μέσω του αεροδρομίου Χοστόμελ το Μάρτιο, το πάγωμα της προέλασης στον άξονα του Ίζιουμ από τον Απρίλιο και την πρόσφατη αποτυχημένη και με μεγάλο τίμημα απόπειρα διάσχισης του ποταμού Σιβέρσκι Ντόνετς.

Το Υπουργείο επισημαίνει πως το ρωσικό δόγμα προβλέπει την ανάθεση ορισμένων εκ των πιο απαιτητικών επιχειρήσεων στη VDV, η οποία απαρτίζεται από 45.000 μέλη προσωπικού, κυρίως επαγγελματίες στρατιώτες με συμβόλαιο.

Τα μέλη της δύναμης αυτής θεωρούνται η ελίτ των ενόπλων δυνάμεων και έχουν πρόσθετη αμοιβή.

Ωστόσο στην Ουκρανία έχουν αναπτυχθεί σε αποστολές οι οποίες θα ήταν πιο κατάλληλες για βαρύτερα τεθωρακισμένες δυνάμεις πεζικού, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί βαριές απώλειες.

«Η μικτή επίδοση της VDV πιθανότατα αντικατοπτρίζει μια στρατηγική κακοδιαχείριση των δυνατοτήτων της και την αποτυχία της Ρωσίας να εξασφαλίσει ανωτερότητα στους αιθέρες», καταλήγει η ενημέρωση από το Λονδίνο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.