Βρετανικό ΥΠΑΜ: Η Μαριούπολη και οι Ουκρανοί αντιστέκονται αλλά υπό σφοδρούς βομβαρδισμούς

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Παρά τις σφοδρές μάχες οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να απωθούν τις ρωσικές απόπειρες κατάληψης της Μαριούπολης, επισημαίνει σε πρωινή ενημέρωση το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Προσθέτει πως σε άλλες περιοχές στην Ουκρανία οι ρωσικές δυνάμεις για ακόμα μία ημέρα σημείωσαν μόνο περιορισμένη πρόοδο, χωρίς να έχουν μετακινηθεί σημαντικά.

Αναφέρεται επίσης πως αρκετές ουκρανικές πόλεις συνεχίζουν να υπόκεινται σε βαρύ ρωσικό βομβαρδισμό από αέρος και από το πυροβολικό, με τα Ηνωμένα Έθνη να αναφέρουν πως περισσότεροι από 10 εκατομμύρια πολίτες έχουν πλέον εκτοπιστεί από τις εστίες τους ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής.

Στην καθιερωμένη πλέον νυχτερινή ενημέρωση το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας είχε σχολιάσει τα χτυπήματα της Ρωσίας με υπερηχητικός πυραύλους κατά στόχων στη δυτική Ουκρανία.

«Οι ρωσικοί ισχυρισμοί χρήσης του αναπτυξιακού πυραυλικού συστήματος Kinzhal είναι πολύ πιθανό να αποσκοπούν στην απόσπαση της προσοχής από την έλλειψη προόδου στη χερσαία επιχείρηση της Ρωσίας. Η ανάπτυξη των Kinzhal είναι εξαιρετικά απίθανο να επηρεάσουν ουσιαστικά την έκβαση της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία», σημείωνε το βρετανικό Υπουργείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.