Βρετανός πρώην Βουλευτής του Κόμματος των Συντηρητικών υπέρ της λύσης δυο κρατών

Ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση του Κυπριακού είναι το «μοντέλο λύσης στη βάση δύο κρατών» φέρεται να δήλωσε ο Michael Stephen, πρώην Βουλευτής του Κόμματος των Συντηρητικών, ο οποίος διετέλεσε και σύμβουλος του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, σε συνάντηση για το Κυπριακό που διοργάνωσε ο «σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων της Μεγάλης Βρετανίας».

Οι δηλώσεις αναμεταδίδονται από τ/κ ΜΜΕ και σύμφωνα με το ΓΤΠ, το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως ο κ. Stephen αναφερόμενος στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη στη Γενεύη, υποστήριξε ότι επειδή δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εμπιστευθεί την Τουρκία και το ψευδοκράτος, ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση του Κυπριακού είναι το μοντέλο λύσης στη βάση δυο κρατών.

Πρόσθεσε  ότι χώρες όπως η Κίνα θα μπορούσαν να προχωρήσουν στην αναγνώριση της «ΤΔΒΚ». Υπενθυμίζοντας ότι το Μπαγκλαντές στο παρελθόν αναγνώρισε το ψευδοκράτος αλλά εξαιτίας των πιέσεων που δέχθηκε απέσυρε τελικά την απόφασή του ο Βρετανός πρώην πολιτικός είπε ότι η Τουρκία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική και περιφερειακή της δύναμη προκειμένου οι Μουσουλμανικές χώρες να αναγνωρίσουν την «ΤΔΒΚ».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.