Οι σοβαρές καταγγελίες του πατέρα του 13χρονου παιδιού που «έκοψαν» τις ώρες του σχολικού συνοδού, κινητοποιήσαν όπως φαίνεται το Υπουργείο Παιδείας και χθες το σχολείο ενημερώθηκε προφορικά από αρμόδιο του υπουργείου ότι οι δύο συνοδοί θα παραμείνουν με τα δύο παιδιά που μέχρι τώρα συνόδευαν.

Το υπουργείο Παιδείας χθες εξέδωσε ανακοίνωση μετα την δημοσιοποίηση του θέματος απο την εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος, στην οποία δεν αναφέρεται μεν η λύση που δόθηκε στο πρόβλημα του 13χρονου παιδιού, αλλά κυρίως οι διαδικασίες που ακολουθούνται.

Για την περίπτωση του 13χρονου, το υπουργείο αναφέρει ότι μόλις περιήλθε στην αντίληψη του το θέμα, αρμόδιοι λειτουργοί επισκέφθηκαν το σχολείο, με στόχο την εξέταση και αντιμετώπισή του, ενώ σημείωσε ότι δεν φείδεται χρημάτων για θέματα που αφορούν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

«Πρόκειται για ψευδή και αντιφατική ανακοίνωση» λέει ο πατέρας του παιδιού

Κληθείς να σχολιάσει την απάντηση του υπουργείου Παιδείας ο πατέρας του παιδιού, Θεοφάνης Ανδρέου, ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι είναι δικηγόρος κι έχει κατοχυρώσει γραπτώς τις θέσεις του με την αλληλογραφία που υπήρξε, ανέφερε ότι «πρόκειται για ψευδή και αντιφατική ανακοίνωση». Όπως εξήγησε, είναι αντιφατική διότι από τη μια αφήνει να νοηθεί ότι οι γονείς δεν εξάντλησαν τα δικαιώματα που τους παρέχει ο νόμος και δεν υπέβαλαν ένσταση σε απόφαση της ΕΕΕΑΕ, ενώ από την άλλη μιλούν ότι επισκέφθηκαν το σχολείο για εξέταση και αντιμετώπιση. «Διερωτόμαστε, αφού δεν είχαν ένσταση ή αίτημα από τους γονείς γιατί επισκέφθηκαν το σχολείο;

Ο πατέρας αναφέρει ότι δεν υπήρχε ποτέ απόφαση για μη αποκλειστικό συνοδό του παιδιού του και ουδέποτε του κοινοποιήθηκε αιτιολογημένη απόφαση περί αυτού, γεγονός με το οποίο συμφωνεί και η διευθύντρια του σχολείου.

Διαβάστε επίσης: