Βρισκόμαστε σε ένα σημαντικό σημείο στο Κυπριακό, λέει ο Τατάρ

Άτυπη Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό Παλάτι των Εθνών, Γενεύη, Ελβετία Εναρκτήριες αναφορές του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. António Guterres, των ηγετών των δύο κοινοτήτων και των Υπουργών Εξωτερικών των τριών εγγυητριών δυνάμεων.

Τη σημασία της ελευθερίας, του δικαιώματος της αυτοδιοίκησης και της σημαίας του ψευδοκράτους υπογράμμισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με μέλη της επιτροπής επιχειρηματικότητας της «προεδρίας» την οποία ενημέρωσε για την άτυπη πενταμερή συνάντηση στην Γενεύη.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Τατάρ επανέλαβε ότι βρισκόμαστε σε ένα σημαντικό σημείο στο Κυπριακό και ότι στη Γενεύη έθεσαν στο τραπέζι την πρότασή τους στη βάση της συνεργασίας δύο ίσων κυρίαρχων κρατών. Υπογράμμισε και πάλι την σημασία της στήριξης της Τουρκίας και της παρουσίας της στο νησί.

Αναφερόμενος στην ανάγκη διατήρησης της ενότητας και της ομοψυχίας εντός του τ/κ «λαού», ο κ. Τατάρ είπε ότι είναι δύσκολη η σύναψη συμφωνίας με την νοοτροπία που ακόμα βλέπει την Κύπρο ως ελληνικό νησί.

Χαρακτήρισε ως ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντά τους την ενίσχυση του ψευδοκράτους και πρόσθεσε ότι βασικός τους σκοπός είναι η ενίσχυση της οικονομίας και των επενδύσεων στον τουρισμό, την εκπαίδευση, την υδροδότηση, την βιομηχανία, την ψηφιακή μεταρρύθμιση, σε διάφορα έργα υποδομής και στον τομέα της υγείας.

Τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν στήριξη στην στάση του Τ/κ ηγέτη κατά την άτυπη πενταμερή και τον ενημέρωσαν για τα σχέδια που ετοιμάζουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.