Βροχές, καταιγίδες και άνεμοι στο Σ/κΙσχυρό δυτικό ρεύµα αέρα, το οποίο αργότερα εξασθενεί, θα επηρεάζει και σήµερα την περιοχή.

Το απόγευµα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ αλλά τοπικά, κυρίως στα νότια και νοτιοδυτικά, µέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα ανατολικά παράλια και ταραγµένη, στα υπόλοιπα παράλια. Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά, στα βόρεια και τοπικά στο εσωτερικό θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά µέτριοι και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες νωρίς το απόγευµα δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, σε περιοχές στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί, στα νότια και ανατολικά, µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν µετά το µεσηµέρι µέτριοι και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη και παροδικά το απόγευµα, στα νότια και νοτιοδυτικά, µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες τις απογευµατινές κυρίως ώρες ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, στα ορεινά. Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά και στο εσωτερικό, τις µεσηµβρινές και απογευµατινές ώρες.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις. Από τη ∆ευτέρα και µετά, αραιή σκόνη αναµένεται να παρατηρείται κατά διαστήµατα στην ατµόσφαιρα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο µέχρι και την Τρίτη, ωστόσο θα παραµείνει λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.