Βροχή παραιτήσεων στην ΕΔΕΚ – Πέντε στελέχη άφησαν το κόμμα – Φεύγουν και από τη νεολαία

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Πέντε παραιτήσεις από την Κ.Ε. καταγράφει μέχρι στιγμής η ΕΔΕΚ, λόγω της διαγραφής από το κόμμα του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη.


Ο Νίκος Στυλιανίδης είναι το πέμπτο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ που υπέβαλε την παραίτηση του από το κόμμα σε διάστημα πέντε ημερών. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους, ο Γιώργος Σάββα, ο Γιώργος Κουτσόφτας, ο Γιώργος Οικονομίδης και η Βασιλεία Νικολάου.

Η διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη δεν άφησε ανεπηρέαστη, ούτε τη νεολαία του κόμματος.
Με κοινή επιστολή έξι μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας της ΕΔΕΚ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, τόσο από τη Γενική Γραμματεία όσο και από το Κεντρικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για τους, Αυγερινό Νικολαϊδη, εκπρόσωπο Τύπου της νεολαίας, Γαβριήλ Τουλουπή, οργανωτικό γραμματέα, Αλέξανδρο Ιορδάνους μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου, Ζωή Αλκιβιάδη μέλος του κεντρικού συμβουλίου, Αντώνη Φακοντή μέλος κεντρικού συμβουλίου και μέλος της επαρχιακής επιτροπής νεολαίας ΕΔΕΚ Πάφου και τον Αντρέα Αριστοτέλους, μέλος της επαρχιακής επιτροπής νεολαίας Πάφου.


Στην επιστολή τους οι έξι παραιτηθέντες εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι το κόμμα έχει χάσει την ιδεολογική του ταυτότητα, δημιουργώντας μια εικόνα που δεν θυμίζει σοσιαλισμό.

«Το όλο θέμα της διαγραφής Παπαδάκη», υποδεικνύουν οι έξι, «έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις, οι οποίες ξεπερνούν το συναγωνιστικό κλίμα που θα έπρεπε να επικρατεί στις τάξεις της ΕΔΕΚ».

«Θεωρούμε την όλη διαδικασία αντιδημοκρατική και για αυτό το λόγο θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας αλλά και την εναντίων μας σε αυτήν.


«Με αυτή την επιστολή», σημειώνουν οι έξι, « ανακοινώνουμε τις παραιτήσεις μας από τις θέσεις τις οποίες κατέχουμε, τόσο στην Εκτελεστική Γραμματεία της Νεολαίας αλλά και από μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου.

«Η διαφωνία μας», συνεχίζουν οι έξι, «βασίζεται στην κατάσταση που επικρατεί στην οποία δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.