Παράθυρα/ Ορίζοντας/ Φωτογραφία:Τι εννα πει ο κόσμος; / Μαρία Λοΐζου

Women Need More Sleep Because Fighting The Patriarchy Is Exhausting

Η εικαστική έκθεση “Women Need More Sleep Because Fighting The Patriarchy Is Exhausting” τον Ιανουάριο στο Πρόζακ Καφενείο. Μια έκθεση από τέσσερις γυναίκες που δρουν σε διαφορετικά καλλιτεχνικά πεδία, στο Πρόζακ Καφενείο έως τις 31 Ιανουαρίου. Για την έκθεση συναντιούνται και συνεργάζονται τέσσερις φίλες και πρώην συνάδελφοι από τον χώρο των Τεχνών και της Επικοινωνίας, θέλοντας να μιλήσουν για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην Κύπρο σήμερα. Τα έργα μιλούν για τη θέση της γυναίκας στην κυπριακή κοινωνία, την καταπίεση, την κακοποίηση, τη σχέση των γυναικών με το σώμα και τον εαυτό τους. Με άλλα λόγια, την αγωνία του να είσαι γυναίκα, που παραμένει έστω και αν φτάσαμε στο 2023.

Όπως  αναφέρουν οι συμμετέχουσες: “ Σε μια κοινωνία πατριαρχική, στην οποία η γυναίκα υπάρχει μόνο για να τη βλέπουν, τι σημαίνει να είσαι γυναίκα; Σε έναν κόσμο που η γυναίκα υπάρχει ως συμπληρωματικό του άντρα (της), τι σημαίνει να ζεις ως γυναίκα; Τι σημαίνει να ζεις μόνη σου είτε ως επιλογή είτε από τύχη; Τι σημαίνει να έχεις διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή εμφάνιση που αψηφά τα κυρίαρχα πρότυπα; Πόσο ελεύθερη είσαι; Τι σημαίνει να ζεις με τον φόβο της παρενόχλησης; Πόση εξουσία κουβαλάει το ανδρικό βλέμμα; Πώς νιώθει μια γυναίκα απλώς και μόνο για το γεγονός ότι είναι γυναίκα; ”

Η έκθεση λαμβάνει χώρα στον νέο εκθεσιακό χώρο του Πρόζακ, το Common Room, ακριβώς δίπλα από το καφενείο. Καθημερινά εκτός Κυριακής, η Αλεξία Νησιφόρου, η Ερμίνα Δημητρίου, η Μαρία Λοΐζου και η Νίκη Λιαλιάρη θα σας περιμένουν από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ για να σας παρουσιάσουν τα έργα τους και να ακούσουν τις δικές σας απόψεις και εμπειρίες. Επιπρόσθετα, την έκθεση μπορείτε να επισκεφθείτε Τρίτη και Πέμπτη μεσημέρι από τις 2 έως τις 5.

Το εικαστικό δρώμενο θα πλαισιώσουν αρκετές παράλληλες δράσεις. Το πλήρες πρόγραμμα στη σελίδα Women Need More Sleep Because Fighting The Patriarchy Is Exhausting ή ακολουθώντας τις στο @womenneedmoresleep

Συμμετέχουν η Αλεξία Νησιφόρου, η Ερμίνα Δημητρίου, η Μαρία Λοΐζου και η Νίκη Λιαλιάρη

324623994 1209079660008488 1704339169717902245 N
Τα εν οικω μη εν δημω / αλεξία νησιφόρου
Humanfemale Ερμίνα Δημητρίου
Human/female / ερμίνα δημητρίου
324596174 489925053286253 3166361870551308406 N
In the flesh, νίκη λιαλιάρη

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.