Ξανά κωλοτούμπα από ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ για Γρίβα!

Με ψήφους ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, Α. Θεμιστοκλέους απορρίφθηκε η τροπολογία ΑΚΕΛ για αποκοπή όλων των κονδυλίων για τη μνήμη Γρίβα

Σε μια νέα κωλοτούμπα, τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ απέρριψαν απόψε  στη Βουλη τις τροπολογίες του ΑΚΕΛ για αποκοπή όλων των κονδυλίων που αφορούν τη μνήμη του Γρίβα.


Η τροπολογία του ΑΚΕΛ, που αρχικά είχε κατατεθεί από κοινού με ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, ζητούσε την αποκοπή οποιωνδήποτε κονδυλίων αφορούν στην μνήμη του Γρίβα ‘οπως εκδηλώσεις, μνημόσυνα, μνημεία, ξεναγήσεις, εκδόσεις κλπ. Αυτό άλλωστε, περιλαμβανόταν και στο ιστορικό Ψήφισμα που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα η Βουλή που ανάμεσα σε άλλα καλούσε την Πολιτεία «να διακόψει τη χρηματοδότηση κάθε είδους δραστηριοτήτων που συνδέονται με απόδοση τιμών στον Γεώργιο Γρίβα, “τον οποίο η ιστορία καταδίκασε ως ανάξιο κάθε είδους τιμής από την πατρίδα”».

Ωστόσο, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο της Δεξιάς αλλά και την αναταραχή που προκάλεσε στο στρατόπεδο Νίκου Χριστοδουλίδη, τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ αποσύρθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την συνυπογραφή των δύο τροπολογιών. Σήμερα όμως, προχώρησαν παρακάτω καταψηφίζοντας οριστικά τις τροπολογίες του ΑΚΕΛ για αποκοπή των κονδυλίων για το Γρίβα, χωρίς να δώσουν καμιά εξήγηση για την προφανέστατη ανακολουθία.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη τροπολογία του ΑΚΕΛ αφορούσε οριζόντια αποκοπή όλων των κονδυλίων για τη «μνήμη Γρίβα» σε όλο τον Προϋπολογισμό. Η δεύτερη τροπολογία του ΑΚΕΛ αφορούσε ευρύτερο κονδύλι του Υφυπουργείου Πολιτισμού (Ειδικά Ταμεία) και απέκοπτε μόνο το μέρος που αφορούσε δαπάνες για το Ίδρυμα Μνημείου Στρατηγού Γρίβα Διγενή καθώς και οποιεσδήποτε άλλες δαπάνες που αφορούν το Γρίβα. Με τις 35 ψήφους (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, Α. Θεμιστοκλέους) οι τροπολογίες απορρίφθηκαν. Υπέρ της αποκοπής των κονδυλίων Γρίβα τάχθηκαν όλοι οι βουλευτές του ΑΚΕΛ και ο Χ. Θεοπέμπτου και η Αλ. Ατταλίδου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.