Ξανά πολλοί οι υποψήφιοι στο ΚΕΕ για την προεδρία του κόμματος

Οι «βουλευτές» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Χασάν Τατσόϊ και Φαϊζ Σουτζούογλου ανακοίνωσαν ότι θα είναι ξανά υποψήφιοι στο τακτικό εκλογικό συνέδριο του κόμματος για την προεδρία.

Διαβάστε επίσης:

Κατεχόμενα:  Αναπληρωματικές «εκλογές» τον Ιούνιο ή γενικές «εκλογές» το φθινόπωρο

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι ο κ. Τατσόϊ ανακοίνωσε την πρόθεση του να είναι ξανά υποψήφιος στο πλαίσιο συμμετοχής του ψες σε τηλεοπτικό πρόγραμμα. «Το ΚΕΕ είναι υπόχρεο να πραγματοποιήσει το συνέδριο του μέχρι τον Οκτώβριο του 2021. Και μέχρι το Οκτώβριο του 2021 θα πρέπει να γίνουν όλα όσα χρειάζονται για το συνέδριο. Μετά το συνέδριο, θα πρέπει να γίνουν και πρόωρες εκλογές. Πρέπει να γίνει το συνέδριο, να επέλθει ηρεμία εντός του κόμματος και μόνο τότε να πάμε σε εκλογές», είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα των «πρόωρων εκλογών» και το συνέδριο, ο κ. Σουτζούογλου εξήγησε ότι με βάση το καταστατικό του κόμματος, η διενέργεια συνεδρίου αποτελεί προϋπόθεση, ενώ για τις πρόωρες «εκλογές» είπε ότι σύμφωνα με το «πρωτόκολλο της κυβέρνησης», η ημερομηνία για τις «πρόωρες εκλογές» θα πρέπει να είναι εντός του Οκτώβρη.

Υποστηρίζοντας ότι 19 «βουλευτές» του ΚΕΕ συμφωνούν ότι το συνέδριο θα πρέπει να διεξαχθεί μέχρι τον Ιούνιο το αργότερο, ο κ. Σουτζούογλου είπε ότι γι’ αυτό το θέμα θα αποφασίσει η κεντρική επιτροπή του κόμματος. «Η κεντρική επιτροπή του κόμματος θα συνέλθει τις επόμενες μέρες και θα αποφασίσει αν  το συνέδριο θα γίνει τον Ιούνιο ή πιο νωρίς», είπε.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η πιθανότητα για διενέργεια του συνεδρίου μετά τον Ιούνιο θα ήταν πολύ δύσκολη, αφού όπως υποστήριξε,  η διεξαγωγή του συνεδρίου πριν από τις πρόωρες «βουλευτικές» θα ενίσχυε το κόμμα.

«Ας οριστεί πρώτα ημερομηνία και οι προσπάθειες μου είναι προς την κατεύθυνση να είμαι υποψήφιος. Θεωρώ ότι πιθανότατα να είναι ένα συνέδριο με τρείς ή ακόμη και με τέσσερις υποψήφιους», είπε.

Σημειώνεται ότι μετά την εκλογή Τατάρ στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας τον περασμένο Οκτώβριο οι Σουτσιούογλου και Τατσόι απέσυραν τις υποψηφιότητές τους πριν τον δεύτερο γύρο, ενώ προηγούνταν ο Φαίζ Σουτσιούογλου, κατόπιν παρεμβάσεων από την τουρκική Κυβέρνηση, και τελικά ο έως τότε αναπληρών πρόεδρος του ΚΕΕ, Ερσάν Σανέρ έγινε πρόεδρος του κόμματος και «πρωθυπουργός».