Ξανά συσκέψεις, ξανά μέτρα μέχρι τα επόμενα επεισόδια…

Αδυνατεί η Αστυνομία να προβλέψει, να πάρει μέτρα και να εφαρμόσει επιχειρησιακά σχέδια

 

Λήψη άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, αποφασίστηκε χθες Δευτέρα σε έκτακτη σύσκεψη, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή τόσο εκτός όσο και εντός του σταδίου «Ελευθερία».

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Υπουργού Δικαιοσύνης, του Γ.Δ. του Υπουργείου, του Αρχηγού της Αστυνομίας, του Βοηθού Αρχηγού αρμόδιου για θέματα ποδοσφαίρου και του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας, ετοιμάστηκε έκθεση γεγονότων, η οποία δόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά την ερχόμενη συνεδρία του Υπουργικού θα ανακοινωθούν αποφάσεις όπως είπε ο κ.Χριστοδουλίδης σημειώνοντας πως τέτοιου είδους φαινόμενα δεν τιμούν κανένα

Συνελήφθη εν ενεργεία αστυνομικός

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαθεσιμότητα στην οποία τέθηκε μέλος της Αστυνομίας μετά τα επεισόδια, ο κ. Αντρέου εξήγησε ότι ένα μέλος του Σώματος είχε εντοπιστεί σε ένα από τα λεωφορεία που ανακόπηκαν, στα οποία υπήρχαν οπαδοί του Απόλλωνα.

Είπε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός όταν του ζητήθηκε να βοηθήσει το ανακριτικό έργο, ο ίδιος αρνήθηκε να βοηθήσει, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος -όπως ανέφερε- ήταν παρών σε κάποια περιστατικά. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα και διερευνάται εναντίον του πειθαρχική υπόθεση για αδικήματα που αφορούν σε ανάρμοστη συμπεριφορά, αμέλεια καθήκοντος, παράβαση και παράλειψη.

Να σημειώσουμε ότι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εν λόγω αστυνομικός υπηρετεί στη φρουρά του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου, ενώ προηγουμένως υπηρετούσε στη φρουρά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Εξάλλου, ο κ. Αντρέου είπε πως η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικρή ποσότητα ναρκωτικών, ενώ συνελήφθη 27χρονος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στα επεισόδια. Πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί μαρτύρια και για άλλα πρόσωπα.

Σχετικά με το αν υπήρχαν παραλείψεις από την πλευρά της Αστυνομίας, απάντησε ότι «αν υπήρχαν παραλείψεις, θα αξιολογηθεί από την ανάλυση του υπηρεσιακού σχεδίου που θα γίνει».

Κραυγαλέα η ανεπάρκεια

Σε δηλώσεις του εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο Άριστος Δαμιανού καταδίκασε τα απαράδεκτα έκτροπα.

Διερωτήθηκε κατά πόσο η Αστυνομία μπορεί να αστυνομεύσει, κατά πόσο η ηγεσία της Αστυνομίας προβλέπει, για να μπορέσει να αστυνομεύσει και αν υπήρξαν επιχειρησιακά σχέδια προς αποτροπή και πρόληψη αυτών των απαράδεκτων συμβάντων.

Υπέδειξε ότι «επειδή την προηγούμενη δεκαετία θεωρείτο η κάρτα φιλάθλου ως η θεραπεία διά πάσαν νόσον, είναι καλά να ενημερωθούμε κατά πόσο λειτούργησε το σύστημα ταυτοποίησης της κάρτας φιλάθλου. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διαχρονικές παθογένειες που πρέπει η νέα υπουργός να ασχοληθεί επισταμένως για να τις οδηγήσει προς επίλυση». Ως παράδειγμα έφερε την αποψίλωση των αστυνομικών δυνάμεων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy