Ξανά στο τραπέζι Υπ. Υγείας και ΣΕΕ για επανεξέταση δεδομένων

Την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα συνεδριάζει η συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή για τον κορωνοϊό, υπό τον Υπουργό Υγείας, για επανεξέταση δεδομένων σε σχέση με την πανδημία, μετά την έξαρση κρουσμάτων στην Κίνα.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 3 το απόγευμα.

Στη προηγούμενη σύσκεψη στις 2 του Γενάρη, ο Υπουργός Μιχάλης Χατζηπαντέλα ανακοίνωσε ότι σε μια εβδομάδα θα επανεξεταστούν τα δεδομένα και κατά πόσο πρέπει να παρθούν οποιαδήποτε μέτρα, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει οποιασδήποτε λόγος πανικού τη συγκεκριμένη στιγμή».

Είχε πει επίσης πως είναι ξεκάθαρο ότι το συγκεκριμένο στέλεχος μετάλλαξης του κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στην Κίνα, υπάρχει στην Κύπρο από τον Αύγουστο του 2022.

«Θα έχουμε μια σύσκεψη την επόμενη Τρίτη στις 3.00 το απόγευμα για να μελετηθούν περαιτέρω και αν πρέπει να πάρουμε οποιαδήποτε μέτρα», πρόσθεσε.

‘Οπως όλα δείχνουν και με βάση και το τι πράττουν άλλες χώρες της ΕΕ, αν θα παρθούν μέτρα στην Κύπρο, αυτά αφορούν σε PCR τεστ για ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα αλλά και σε χρήση μάσκας από όλους τους επιβάτες που φθάνουν στην Κύπρο αεροπορικώς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy