Τα τρία μέλη της αποχώρησαν  το 2017 και έκτοτε  αναζητούνται αντικαταστάτες.

Σπεύδει να διορίσει μέλη της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου ο Υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης μετά που η Μονάδα ήταν ανενεργή κατά τη διάρκεια του 2017. Ο λόγος για τον οποίο ”χήρευσε” η συγκεκριμένη μονάδα ήταν η αποχώρηση των τριών μελών της κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.


Όπως ενημερώνει διευκρινιστικά τον βουλευτή του Κινήματος ”Αλληλεγγύη” ο Υπουργός Νίκος Κουγιάλης, τα τρία μέλη της τετραμελούς μονάδος -προεδρεύει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείουέχουν αποχωρήσει από τη Διοίκηση του Υπουργείου λόγω προαγωγής, τερματισμού απόσπασης και μετάθεσης ανάλογα με την περίπτωση.

Εντύπωση δεν προκαλεί τόσο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το Υπουργείο λειτουργούσε ουσιαστικά χωρίς αυτή τη μονάδα όσο το ότι δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση αντικαταστατών τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης στην ερώτηση του βουλευτή κ. Γιωργάλλα, ”δεν κατέστη δυνατή η αναδιοργάνωση του Εσωτερικού Ελέγχου πάνω στις γραμμές που καθορίζει η νέα Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 12/12/2016”.

Όπως πληροφορείται η ”Χ” εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πληρωθούν οι κενωθείσες θέσεις για λειτουργία της μονάδας. Επί του παρόντος, όπως ενημερώνει τον κ. Γιωργάλλα ο αρμόδιος υπουργός, γίνεται εκ νέου αξιολόγηση των δεδομένων ώστε να εξευρεθούν τρόποι ενίσχυσης των μηχανισμών ελέγχου στο Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης πάνω στις γραμμές των Αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2016.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου