Με ξαναζεσταμένο φαγητό πήγε στη συνάντηση ο ΟΚΥπΥ

Ορίστηκε νέα συνάντηση για τις 31/1 ενώ εξαντλείται η υπομονή των εργαζομένων  

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η χθεσινή συνάντηση μεταξύ του ΟΚΥπΥ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με θέμα τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσλήφθηκαν από το 2019 και έπειτα, αλλά εδώ και χρόνια παραμένουν με προσωπικά συμβόλαια χωρίς δικαιώματα και βιώνουν την εργασιακή αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, για βελτιωμένη πρόταση, ο ΟΚΥπΥ πήγε στη συνάντηση με ξαναζεσταμένο φαγητό, αφού η πρόταση την οποία κατέθεσε είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη και πολύ μακριά από τις πρακτικές οι οποίες ακολουθούνται σε όλους τους υπόλοιπους ημικρατικούς οργανισμούς.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η πρόταση απορρίφθηκε απ’ όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες μάλιστα εξέφρασαν έντονη απογοήτευση για την στάση του ΟΚΥπΥ.

Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές έκλεισαν νέο ραντεβού για την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. Την ίδια ώρα, όμως, εξαντλείται η υπομονή των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των εργαζομένων.

Το θέμα συζητείται από το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα, ο ΟΚΥπΥ δεσμεύτηκε ότι θα κατέθετε πρόταση τον Νοέμβριο του 2022, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Επισημαίνεται επίσης ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έστειλαν δύο κοινές επιστολές, προειδοποιώντας ότι η αναβλητικότητα θα οδηγήσει σε εργατική αναταραχή. Παρά ταύτα ούτε αυτές λήφθηκαν υπόψη από τον ΟΚΥπΥ. Ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα προειδοποιητική δίωρη στάση εργασίας σε όλα τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ. Παρά ταύτα φαίνεται ότι ούτε αυτό δεν έχει ταρακουνήσει το Υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΟΚΥπΥ, που χθες πήγε στη συνάντηση με ξαναζεσταμένο φαγητό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.