«Ξέχασε» ο Πρόεδρος την εμπλοκή του στη μαρίνα Αγίας Νάπας

Και ευνοϊκή μεταχείριση στην εκμίσθωση κρατικής γης και εκτός κριτηρίων οι πολιτογραφήσεις οκτώ στελεχών

  • Ο Πρόεδρος να αναλάβει ευθύνες για την εμπλοκή του δικηγορικού του γραφείου και του οικογενειακού του περίγυρου
  • Παραχωρήθηκε φιλέτο αξίας μερικών εκατομμυρίων με μίσθωμα-ψίχουλα στην εταιρεία με σύμβουλο τον γαμπρό
  • Το Υπουργικό Συμβούλιο χορήγησε υπηκοότητες σε 8 διευθυντικά στελέχη της εταιρείας χωρίς να πληρούν τα κριτήρια

 

Πλήρη διερεύνηση και ανάληψη ευθυνών ζητά το ΑΚΕΛ, με δήλωση του Χρίστου Χριστοφίδη, μέλους του Π.Γ. του κόμματος, για το νέο «απίστευτο σκάνδαλο» που έφερε στο φως η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Υφυπουργείο Τουρισμού και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, τόσο στις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου της μαρίνας Αγίας Νάπας, όσο και στις πολιτογραφήσεις οκτώ διευθυντικών στελεχών της εταιρείας στην οποία συμμετέχει ο γαμπρός του Προέδρου.

Το ΑΚΕΛ καταγράφει τα γεγονότα σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή:

– Μετά από την έγκριση του κράτους για αλλαγή του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που ανέλαβε το έργο, ο γαμπρός του Προέδρου γίνεται ξαφνικά διευθυντής στην εταιρεία. Από τα στοιχεία που υπάρχουν δεν προκύπτει ότι ο ίδιος επένδυσε οποιαδήποτε κεφάλαια στην εν λόγω εταιρεία.

– Διευθυντές της μητρικής εταιρείας με πάροχο το (πρώην) δικηγορικό γραφείο Ν. Αναστασιάδη λαμβάνουν παράτυπα υπηκοότητα. Μάλιστα, το Υπουργικό Συμβούλιο χορήγησε υπηκοότητες γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Μέχρι σήμερα ο κ. Αναστασιάδης υποστήριζε ότι σε καμία περίπτωση η εμπλοκή του δικηγορικού του γραφείου δεν συνοδευόταν από κάποια παρατυπία. Τώρα τι έχει να πει;

– Παραχωρήθηκε φιλέτο αξίας μερικών εκατομμυρίων με σύμβαση διάρκειας 50 χρόνων και με μόνο 4.000 ευρώ το μήνα για τη λειτουργία υπαίθριου χώρου διασκέδασης που αναμένεται να αποφέρει έσοδα δεκάδων χιλιάδων ευρώ το μήνα.

«Το νέο σκάνδαλο με την εμπλοκή Αναστασιάδη, του δικηγορικού του γραφείου, του οικογενειακού του περίγυρου και του Υπουργικού του Συμβουλίου έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των σκανδάλων της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, τα οποία ρεζιλεύουν την Κύπρο και εκτόξευσαν τη διαφθορά στον τόπο μας», καταλήγει το ΑΚΕΛ.

Στο μεταξύ, η Ελεγκτική Υπηρεσία με προχθεσινή ανακοίνωσή της επιμένει πως «ο χειρισμός που έγινε (για την εκμίσθωση κρατικής γης στην εταιρεία) έβλαψε το δημόσιο συμφέρον» και ότι «η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνιστά ευνοϊκή μεταχείριση της συγκεκριμένης εταιρείας, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.