Διορία μέχρι αύριο και επ’ αόριστον απεργία από τις 4 Μαρτίου

 

Διορία μέχρι αύριο Παρασκευή έδωσαν οι συντεχνίες των εργαζομένων στα λεωφορεία Ζήνων Λάρνακας στην εταιρεία για να καταβάλει τις οφειλές στα διάφορα ταμεία. Σε διαφορετική περίπτωση, οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ και ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΕΟΚ εξήγγειλαν επ’ αόριστον απεργία, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου.

Οι συντεχνίες κατήγγειλαν χθες με κοινή ανακοίνωση ότι η εργοδοσία συνεχίζει να κατακρατεί τις εισφορές προς το ταμείο προνοίας, τις συντεχνίες, το ταμείο ευημερίας και το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Το συνολικό ποσό υπολογίζεται στις 260 χιλιάδες ευρώ και οι συντεχνίες προειδοποίησαν εκ νέου την εταιρεία ότι η πράξη αυτή είναι ποινικά κολάσιμη.  Αναμένουν επίσης από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσο, να υλοποιήσει την υπόσχεσή του ότι θα καλέσει την εταιρεία και τις συντεχνίες σε σύσκεψη για ρύθμιση των οφειλών στα ταμεία. Ο κ. Καρούσος έδωσε αυτή την υπόσχεση από τις 3 Ιανουαρίου, όταν οι δύο πλευρές είχαν κληθεί σε σύσκεψη για καταβολή των μισθών, αλλά έκτοτε δεν υπήρξε οποιαδήποτε εξέλιξη.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κατήγγειλαν χθες ότι από τον Μάρτιο του 2019 η εταιρεία αποκόπτει τις εισφορές, αλλά δεν τις καταθέτει στα ταμεία, κατακρατώντας τα χρήματα, μολονότι έχει λάβει προειδοποίηση από τον Έφορο Ταμείων Προνοίας ότι η πράξη αυτή διώκεται ποινικά. Η προειδοποίηση του Εφόρου Ταμείων Προνοίας μέχρι στιγμής αγνοείται από την εταιρεία, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγείται στη δικαιοσύνη.

Τάσος Περδίος