Επικοινωνιακές και τίποτα περισσότερο αποδεικνύεται ότι ήταν οι κινήσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού μετά τον τεράστιο σάλο που είχε προκαλέσει τον περασμένο Μάρτιο ο δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Δύο μήνες μετά τις απαράδεκτες αναρτήσεις του δημοτικού συμβούλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις οποίες είχε καταφερθεί εναντίον της Πάφου και των κατοίκων της με αισχρά ρατσιστικά σχόλια, παραμένει μέλος της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ στον Δήμο Λάρνακας, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα δεσμεύτηκε ότι έχει τεθεί εκτός ομάδας.

Η επίμαχη ανάρτηση ήταν επί λέξει η εξής: «Η μόνη γνήσια Τουρκόρατσα της Κύπρου είναι οι Παφίτες. Και αν γνωρίζεις ιστορία, οι Τ/Κύπριοι ήταν Παφίτες που αλλαξοπίστησαν για να σώσουν τις περιουσίες τους. Τουρκόσποροι δηλαδή».

Στη συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας στις 7 Μαρτίου 2019, η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ ενημέρωσε το σώμα ότι ο Λακκοτρύπης έχει διαγραφεί από την ομάδα. Δόθηκε μάλιστα υπόσχεση ότι η αποβολή του θα γινόταν επίσημη με επιστολή προς τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα και την ολομέλεια. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει σταλεί καμία επιστολή, ενώ ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος συνεχίζει να συμμετέχει κανονικά στις δημοτικές επιτροπές στις οποίες είχε τοποθετηθεί ως μέλος της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ.

Όπως πληροφορούμαστε, ο ίδιος ο Γ. Λακκοτρύπης κλήθηκε σε πρόσφατη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου να τοποθετηθεί, αλλά αρνήθηκε να το πράξει, ενώ η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ θεωρεί ότι καλύπτεται από τη δήλωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Μαρτίου, παρά το γεγονός ότι ο δημοτικός σύμβουλος συνεχίζει να λειτουργεί ως μέλος της ομάδας του ΔΗΣΥ.

Όλα αυτά μετά τη δημόσια τοποθέτηση τόσο του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος ότι ο Λακκοτρύπης διαγράφεται από τον ΔΗΣΥ.

Ο δημοτικός σύμβουλος, με μια επαίσχυντη ανάρτηση στο facebook στις 5 Μαρτίου 2019 αποκάλεσε τους Παφίτες «Τουρκόσπορους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Εκτελεστικό Γραφείο ομόφωνα υιοθέτησε την εισήγηση του προέδρου του κόμματος για διαγραφή του μέλους Γεώργιου (Λάμπρου) Λακκοτρύπη, λόγω της έκδηλης παραβίασης των αρχών και της διακηρυγμένης πολιτικής του κόμματος.

Ο διευθυντής Διοίκησης και Οργανωτικού του κόμματος ανέλαβε την τροχιοδρόμηση των προβλεπόμενων από το καταστατικό διαδικασιών, όπως ανακοίνωσε το Εκτελεστικό Γραφείο.

Τάσος Περδίος

Δημ. Συμβ. ΔΗΣΥ Λάρνακας: “Οι Παφίτες είναι τουρκόσποροι” – Ο ΔΗΣΥ Πάφου τι λέει;