Στην τελική ευθεία για την επίδειξη του γιορταστικού της προσώπου, ενόψει των Χριστουγέννων, έχει μπει η Λεμεσός υποσχόμενη ότι φέτος θα προσφέρει κάτι πρωτότυπο και ξεχωριστό που θα ικανοποιεί τους δημότες, αλλά και τους ξένους επισκέπτες που θα βρίσκονται αυτή την περίοδο στην πόλη.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που έχουν εξαγγελθεί βρίσκονται, όπως συνηθίζεται, τα μικρά παιδιά ενώ στους στόχους, τουλάχιστον του Δήμου Λεμεσού, είναι να δοθεί και ένα παραπέρα κίνητρο για να κατεβεί ο κόσμος στο κέντρο της πόλης και εκτός των άλλων να αναζωογονηθεί και η κίνηση στην αγορά.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου 1η Δεκεμβρίου με επίκεντρο το χώρο μπροστά από την Επαρχιακή Διοίκηση όπου θα γίνει η φωταγώγηση του καθιερωμένου χριστουγεννιάτικου δέντρου που φέτος, όπως έχει ανακοινωθεί, θα είναι διαφορετικό απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια και μαζί με τα στολίδια του θα είναι διακοσμημένο και με διάφορες γλυπτές κατασκευές που σύμφωνα και με σχετική δήλωση του δημάρχου «θα μας μεταφέρει στην παιδική μας ηλικία…»

Ο Δήμος Λεμεσού με τον ανανεωμένο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και τα καλλιτεχνικά δρώμενα που προγραμματίζει «φέρνει τα Χριστούγεννα στο δρόμο» κατά την έκφραση του κ. Νικολαΐδη, ο οποίος απευθυνόμενος στον κόσμο, τον καλεί να κατεβεί στο κέντρο της πόλης και να χαρεί το γιορταστικό κλίμα που θα δημιουργηθεί, αλλά και να συμμετέχει στις ποικίλες δραστηριότητες που θα περιλαμβάνουν τραγούδια, χορούς και πολλές άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Την ημέρα της φωταγώγησης του δέντρου, ο Άγιος Βασίλης με τη συνοδεία του θα φτάσει στην οδό Ανεξαρτησίας πάνω σε φωταγωγημένο άρμα, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να τον επισκεφθούν στο εργαστήρι του για να πάρουν τα δώρα τους.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τις τρεις Κυριακές του Δεκέμβρη, 16, 23 και 30 του μηνός, η εμπορική οδός Ανεξαρτησίας θα κλείσει για την τροχαία κίνηση και θα μετατραπεί σε πεζόδρομο, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η άνετη και ασφαλής διακίνηση.

Οι γιορταστικές όμως εκδηλώσεις στη Λεμεσό δεν περιορίζονται μόνο στο κέντρο της Λεμεσού, αφού και άλλοι φορείς προγραμματίζουν καλλιτεχνικές και άλλες δράσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ κάποιες δικές τους εκδηλώσεις προγραμματίζουν και άλλοι δήμοι, όπως και κοινότητες της Λεμεσού.

Με αρκετό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα από τα παιδιά, αναμένεται η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στον τεράστιο χώρο στάθμευσης στον «Εναέριο». Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο όραμα των διοργανωτών της Παραμυθούπολης σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, που σχεδιαζόταν εδώ και αρκετό καιρό και τώρα γίνεται πραγματικότητα. Θα λειτουργεί για 40 περίπου μέρες και η είσοδος θα είναι δωρεάν, σύμφωνα με τους δημιουργούς του οι οποίοι με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους υπόσχονται κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, τουλάχιστον στη Λεμεσό.
Ένα πελώριο, φαντασμαγορικό λούνα παρκ με τα πιο σύγχρονα παιχνίδια θα στηθεί και θα δεσπόζει σε αυτό τον παραθαλάσσιο χώρο, πλαισιωμένο από δεκάδες άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, ενώ θα περάσουν από δω και θα αφήσουν το στίγμα αρκετοί δημοφιλείς τραγουδιστές και άλλοι καλλιτέχνες. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που θα είναι κατασκευασμένο από χαρακτηριστικά μικρά σπιτάκια, θα επισκεφθεί και ο Αϊ-Βασίλης με τους βοηθούς του, φορτωμένος με δώρα για όλα τα παιδιά που θα περάσουν από κει, ενώ στο χώρο θα μπορούν οι επισκέπτες να δοκιμάσουν κάθε λογής λιχουδιές από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς όχι μόνο για τη Λεμεσό αλλά και για όλη την Κύπρο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού.

Τη βραδιά των εγκαινίων θα ανοίξει με την μπάντα του ο αγαπημένος συμπατριώτης μας τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης, ενώ στο πρόγραμμα των υπόλοιπων ημερών περιλαμβάνονται συναυλίες και άλλων δημοφιλών καλλιτεχνών από την Κύπρο και την Ελλάδα μεταξύ των οποίων οι Locomondo (13 Δεκεμβρίου), Ελένη Φουρέιρα (20/12), Xana Zoo (23/12), Stavento (28/12) και Γιώργος Τσαλίκης (2/1/2019).