«Ξεδόντιασαν» το νομοσχέδιο για τον «Συνήγορο του Ασθενή»

 

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) εκφράζει την οργή της για «τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι στο Υπουργείο Υγείας “ξεδόντιασαν” κυριολεκτικά το θεσμό του Συνηγόρου του Ασθενή πριν ακόμα πάει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο».

Με ανακοίνωσή της η ΟΣΑΚ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει χωρίς καθυστέρηση και να αποσύρει το «έκτρωμα» που το Υπουργείο Υγείας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση.

Η ΟΣΑΚ αναφέρει ότι με τις τροποποιήσεις στις οποίες το Υπουργείο Υγείας προχώρησε, μεταξύ άλλων, ο «Συνήγορος του Ασθενή» δεν θα είναι ανεξάρτητος θεσμός, αλλά θα είναι υπόλογος στον Υπουργό Υγείας και δεν θα είναι συνήγορος για όλους τους ασθενείς, αλλά μόνο για τους ασθενείς που υποβάλλουν παράπονο για εκτός ΓεΣΥ νοσηλευτήρια και γιατρούς.

«Θα δημιουργήσουμε δηλαδή ένα νέο θεσμό, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για 2 ή 3 νοσηλευτήρια και λιγότερους από 150 γιατρούς και όχι για το σύνολο των ασθενών και των παρόχων υπηρεσιών υγείας της Κύπρου», προστίθεται.

Η ΟΣΑΚ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την κατάθεση ενός τέτοιου νομοσχεδίου στη Βουλή όπως και τη δημιουργία ενός «Συνηγόρου», ο οποίος στην ουσία θα είναι άνευ καθηκόντων.

Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία δηλώνει ότι πλέον το οργανωμένο κίνημα των ασθενών θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο τρόπο προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα όλων των ασθενών της Κύπρου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.