Ξεκαθαρίζει εντός της εβδομάδας το τοπίο για τις τοπικές εκλογές

Έλα στο Google News

Τα πολιτικά κόμματα συζητούν και ξεκαθαρίζουν εντός της εβδομάδας το τοπίο σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, μετρώντας τα θετικά και τα αρνητικά για κάθε ενδεχόμενο σενάριο.

Αναμένονται τελικές τοποθετήσεις αύριο Πέμπτη ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής κατά πόσο θα γίνουν εκλογές με περιορισμένη θητεία ή θα δοθεί παράταση δυόμισι χρόνων στα υφιστάμενα δημοτικά συμβούλια και ταυτόχρονα να προχωρήσει η συζήτηση για ψήφιση της τοπικής μεταρρύθμισης το συντομότερο δυνατό.

Στο μεταξύ, υπέρ της κανονικής διεξαγωγής των εκλογών με μειωμένη θητεία 2.5 χρόνων, τάσσονται οι Οικολόγοι χωρίς ωστόσο να δεσμεύονται για ψήφιση της μεταρρύθμισης. Ταυτόχρονα, τάσσονται και υπέρ των τοπικών δημοψηφισμάτων για τη διαμόρφωση των νέων δήμων. Οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι έχουν σοβαρούς ενδοιασμούς όσον αφορά το προτεινόμενο πλαίσιο διεξαγωγής και ανάδειξης των μελών των διευρυμένων δήμων και σημειώνουν ότι η τελική τοποθέτησή τους όσον αφορά το τελικό πλαίσιο της μεταρρύθμισης θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαμορφωθεί τελικά το προτεινόμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Δήμος  Ανατολικής Πάφου 

Ενόψει της επανέναρξης της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Γεροσκήπου εκφράζει τη θέλησή του για τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Πάφου με τον Δήμο Γεροσκήπου ως επικεφαλής.

Αναφέρει επίσης ότι ο Δήμος Γεροσκήπου έχει αποδείξει με δύο ανεξάρτητες μελέτες, αλλά και με αυτή του ίδιου του Υπουργείου Εσωτερικών ότι είναι ένας βιώσιμος δήμος, που μπορεί να δημιουργήσει μαζί με τις γειτονικές κοινότητες έναν ισχυρό δήμο στην ανατολική Πάφο προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Ο Δήμος Γεροσκήπου καλεί τέλος το Υπουργείο Εσωτερικών όπως αναθεωρήσει την αρνητική του στάση έναντι του Δήμου Γεροσκήπου και να λάβει σοβαρά υπόψη του τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.