Ξεκαθαρίζει για τις κάμερες τροχαίας ο Μ.Μάρκου – «Όσοι πολίτες έλαβαν εξώδικα, ισχύουν»

Όσοι πολίτες έλαβαν εξώδικα ισχύουν και δεν τίθεται θέμα ακύρωσής τους, ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, Μάρκος Μάρκου.

Μιλώντας στον Alpha, ο κ. Μάρκου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι όσα εξώδικα έχουν πάρει οι πολίτες στα χέρια τους, είναι σωστά.  Δεν υπάρχει σενάριο να ακυρωθούν. Ισχύουν και οι πολίτες θα πρέπει να προχωρήσουν με τις διαδικασίες».

Ερωτηθείς για τα 11 χιλιάδες εξώδικα τα οποία ακυρώθηκαν ο κ. Μάρκου ανέφερε ότι δεν σημαίνει πως ό,τι καταγράψει η κάμερα σημαίνει και παραβίαση.

Γι’ αυτό πρόσθεσε, οι χειριστές βλέπουν τις φωτογραφίες και αποφασίζουν αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί παραβίαση. Αν εγκριθεί και από την Αστυνομία, τότε μπορεί να σταλεί εξώδικο.

Σε ερώτηση για το αν ρυθμίστηκε κάμερα να «γράφει» στα 30 χιλιόμετρα ανά ώρα αντί στα 50 που είναι το όριο ταχύτητας στο δρόμο, ο κ. Μάρκου απάντησε ότι εάν έγινε τέτοιο λάθος, θα εντοπιστεί από τις διαδικασίες και η παράβαση θα απορριφθεί.

«Είναι μέρος της δουλείας του χειριστή να εντοπίσει το λάθος. Γι’ αυτό υπάρχουν και οι διπλοί έλεγχοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Μάρκου υπενθύμισε ότι υπάρχει και διαδικασία όπου επιτρέπει στους πολίτες να προχωρήσουν σε παράπονο στην εταιρεία και όπως είπε, αν υπάρχει λάθος θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.