Ξεκαθαρίζει ο Δήμος Λάρνακας για τη λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια

Έλα στο Google News

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο Δήμος Λάρνακας σχετικά με την απόφαση μετονομασίας τμήματος του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας σε λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια. Ένεκα δυσφορίας που προκλήθηκε ανάμεσα σε Αμμοχωστιανούς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου μετά τη δημόσια ενημέρωση ότι το όνομα Δημήτρη Χριστόφια αποφασίστηκε να δοθεί σε τμήμα της λεωφόρου Αμμοχώστου, ο Δήμος Λάρνακας ξεκαθάρισε ότι αυτό αναφέρθηκε εκ παραδρομής και δεν ισχύει ότι αντικαταστάθηκε το όνομα Λεωφόρος Αμμοχώστου με το όνομα Λεωφόρος Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Δήμος Λάρνακας απέστειλε μάλιστα και επιστολή προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση.

 Με βάση την επιστολή, το τμήμα στο οποίο δόθηκε το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας είναι το κομμάτι από τον κυκλικό κόμβο Λειβαδιών μέχρι τον κυκλικό κόμβο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας, το οποίο δεν έφερε την ονομασία Λεωφόρος Αμμοχώστου, σύμφωνα με τους κτηματολογικούς χάρτες.

Όπως ξεκαθάρισε η δημοτική Αρχή Λάρνακας, οι επίσημοι κτηματολογικοί χάρτες του 2005 δείχνουν τη λεωφόρο Αμμοχώστου να εκτείνεται από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού μέχρι τον κυκλικό κόμβο των Λειβαδιών.

Το 2010, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισε να μετονομάσει εκείνο το τμήμα σε λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου και έκτοτε, στους νέους κτηματολογικούς χάρτες, αναφέρονταν και τα δύο ονόματα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Δήμος Λάρνακας, σε συνεννόηση με τον Δήμο Λειβαδιών και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορόκλινης, αποφάσισε να διατηρήσει το όνομα Τάσσος Παπαδόπουλος για το τμήμα από τον κυκλικό κόμβο λιμανιού μέχρι τον κυκλικό κόμβο Λειβαδιών. Το επόμενο τμήμα του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, από τα Λειβάδια μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ναυτικού Ομίλου, μετονομάζεται σε λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια και το επόμενο τμήμα, από τον Ναυτικό Όμιλο μέχρι το τέρμα των δημοτικών ορίων Λάρνακας, είναι η λεωφόρος Αμμοχώστου.

«Σε καμία περίπτωση ο Δήμος Λάρνακας είχε πρόθεση να προσβάλει και να παραγνωρίσει την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Αντιθέτως, για πρώτη φορά έχει υποδείξει ξεκάθαρα ποια είναι η λεωφόρος Αμμοχώστου», τόνισε η δημοτική Αρχή της Λάρνακας προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Τάσος Περδίος

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.