Ξεκινά επαφές ο Σιζόπουλος για τις Προεδρικές

Σειρά επαφών εγκαινιάζει από σήμερα η ΕΔΕΚ με μέλη και φίλους του κόμματος για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε θα γίνουν συγκεντρώσεις σε όλες τις επαρχίες και ο κύκλος θα κλείσει με παγκύπρια μεγάλη συγκέντρωση στις 13 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο στα Πάνω Λεύκαρα.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε οποιαδήποτε επίσημη πρόσκληση για συζήτηση από κόμματα. Σημείωσε ότι είναι ανοικτοί σε όποιον ζητήσει συνάντηση για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Πρόσθεσε ότι η οποιαδήποτε συνεργασία θα πρέπει να γίνει στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, η ΕΔΕΚ να είναι από την αρχή εμπλεκόμενη στο διάλογο και να καθοριστούν συγκλίσεις και αποκλίσεις.

Σημείωσε ακόμα ότι η ΕΔΕΚ δεν θα προσυπογράψει προειλημμένες αποφάσεις είτε για υποψηφίους είτε για κυβερνητικό πρόγραμμα και απλά να προσέλθει για να τα επικυρώσει. Σημείωσε ότι στόχος είναι η αλλαγή της διακυβέρνησης και όχι η αλλαγή προσώπων στην ίδια λογική διακυβέρνησης.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα μπορούσε να ήταν υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, είπε ότι το ζήτημα της αυτόνομης καθόδου δεν μπορεί να αποκλειστεί, λέγοντας ωστόσο ότι αυτό θα αποφασιστεί από τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει οποιαδήποτε επαφή με το ΕΛΑΜ.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.