Ξεκινά έρευνα η Ελεγκτική για τα βολέματα στρατιωτών σε ρόλο… καφετζή

Η ελεγκτική υπηρεσία αρχίζει αμέσως τον έλεγχο στο υπουργείο άμυνας για τους κληρωτούς-καφετζήδες, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος της Μάριος Πετρίδης. Ο έλεγχος είπε αφορά τους οπλίτες που υπηρετούν με απόσπαση στα Κεντρικά Γραφεία του Υπουργείου Άμυνας θα διεξαχθεί για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2020 μέχρι και σήμερα.

Ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά την ενημέρωση ότι το IDI, ο εκτελεστικός βραχίονας του Διεθνούς Οργανισμού Ανώτατων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων (INTOSAI), θα αποστείλει αντιπροσωπεία του στην Κύπρο, στις 6 και 7 Ιουνίου 2023, για εξέταση της καταγγελίας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σχέση με την άρνηση του Υπουργείου Άμυνας να της παρέχει όλες τις πληροφορίες και στοιχεία που ζήτησε για τον έλεγχο των οπλιτών που υπηρετούν με απόσπαση στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ.

Διευκρίνισε ότι η παραχώρηση των πληροφοριών από το υπουργείο άμυνας προς την ελεγκτική υπηρεσία δεν διαφοροποιεί το γεγονός της έλευσης της αντιπροσωπείας του IDI στην Κύπρο. Πρόσθεσε ότι δεν αποκλείεται η επίσκεψη αυτή να μην επικεντρωθεί πλέον στο συγκεκριμένο περιστατικό, αφού έχει εκλείψει, αλλά στη γενικότερη εξέταση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την απρόσκοπτη πρόσβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στην πληροφόρηση και στις πιθανές θεσμικές αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν προς αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy