Ξεκινά η αποστολή 30.000 προστίμων από τις κάμερες τροχαίας

40 μέρες μετά την εφαρμογή των καμερών φωτοεπισήμανσης στους δρόμους, ξεκινά η αποστολή των προστίμων στους παραβάτες που πιάστηκαν να τρέχουν στους κυπριακούς δρόμους, αφού μόλις τώρα κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που προέκυψαν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος, μέχρι σήμερα, έχουν καταγγελθεί πέραν των 30 χιλιάδων οδηγών από τις τέσσερις κινητές και τις τέσσερις σταθερές κάμερες. Οι καταγγελίες έχουν σταθεροποιηθεί πλέον στις 900 την ημέρα, αριθμός που θεωρείται αρκετά μεγάλος, ενόψει του γεγονότος ότι το σύστημα άρχισε να λειτουργεί από τις 25 Οκτωβρίου και θα έπρεπε οι οδηγοί να έχουν εξοικειωθεί με το σύστημα.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο βοηθός διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας και υπεύθυνος για το σύστημα φωτοεπισήμανσης Χάρης Ευρυπίδου, το σύστημα της εταιρείας έχει συνδεθεί με αυτό της Αστυνομίας και επιλύθηκαν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν ως προς την επεξεργασία των φωτογραφιών αλλά κυρίως των διευθύνσεων των παραβατών οδηγών. Από σήμερα, ανέφερε ο βοηθός υπεύθυνος της Τροχαίας, άνθρωποι της ανάδοχου εταιρείας θα αρχίσουν να αποστέλλουν μέσω συστημένων επιστολών στο Ταχυδρομείο τα εξώδικα. Από την παραλαβή τους, οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους 15 ημέρες να δηλώσουν ότι δεν ήταν αυτοί που οδηγούσαν και να υποδείξουν αυτόν που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι. Το εξώδικο θα πρέπει να πληρωθεί 45 ημέρες μετά την παραλαβή του, διαφορετικά θα σχηματίζεται ποινικός φάκελος για το Δικαστήριο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το κύριο ερώτημα είναι τι θα γίνει με αυτούς που δεν θα παραλαμβάνουν τη συστημένη επιστολή, δηλαδή δεν θα εντοπίζονται. Σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει εγκριθεί από τη Βουλή, θα γίνονται δυο προσπάθειες από το Ταχυδρομείο για επίδοση της συστημένης επιστολής με το εξώδικο και μετά θα αναλαμβάνει υπάλληλος της εταιρείας που διαχειρίζεται το σύστημα για να το επιδώσει. Αν αποτύχει και αυτός να εντοπίσει τον παραβάτη, αναλαμβάνει η Αστυνομία σε μια ύστατη προσπάθεια να γίνει επίδοση του εξωδίκου. Αν δεν επιτευχθεί ούτε τότε, το πρόστιμο αρχειοθετείται και αν ο παραβάτης αποταθεί κάποια στιγμή στην Αστυνομία, θα του επιδοθεί τότε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.