Ξεκινά Σχολείο του Δάσους στον Κόρνο

Έλα στο Google News

Το πρώτο Σχολείο του Δάσους στην Κύπρο θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στον Κόρνο. Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοίνωσε τη στήριξή του στο πρώτο στο είδος του σχολείο το οποίο απευθύνεται σε παιδιά 3-5 ετών.

Όπως τονίστηκε σε σχετικό δελτίο Τύπου, το Σχολείο υιοθετεί την παιδαγωγική του δάσους που προάγει την πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού μέσω της βιωματικής μάθησης στη φύση και της ελευθερίας και σε αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν έναν οικολογικό τρόπο μάθησης έξω από τους τοίχους μιας συμβατικής σχολικής τάξης, σε ένα περιβάλλον στη φύση το οποίο προσφέρει ηρεμία και πλούτο ευκαιριών για μια πολύπλευρη ανάπτυξη. Το ίδιο το δάσος είναι η τάξη των παιδιών, ενώ ως στέγη προστασίας θα έχουν ένα βιοκλιματικά σχεδιασμένο κατάλυμα, υπογραμμίστηκε.

Διευκρινίζεται ότι τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με τη γνώση με φυσικό τρόπο, μέσα από ελεύθερο παιχνίδι και δραστηριότητες κατευθυνόμενες από τα ίδια, με τη δημιουργική εξέλιξή τους από ειδικά εκπαιδευμένους παιδαγωγούς.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, Νικολέττα Χριστοδούλου, η διδασκαλία και τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της οποίας εστιάζουν μεταξύ άλλων στην εναλλακτική εκπαίδευση, στην εκπαίδευση σε υπαίθριους χώρους και στην παιδαγωγική του δάσους.

Τάσος Περδίος

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.