Ξεκινά το τελευταίο συμβόλαιο του αποχετευτικού Λάρνακας

Το τελευταίο συμβόλαιο της δεύτερης φάσης του αποχετευτικού συστήματος Λάρνακας, με το οποίο ολοκληρώνεται η κάλυψη ολόκληρης της πόλης, ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως πληροφορούμαστε, την εβδομάδα που πέρασε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας κατακύρωσε το συμβόλαιο με τον κωδικό C12 B, με το οποίο θα τοποθετηθεί το δίκτυο αγωγών λυμάτων και ομβρίων στην περιοχή Μητρόπολης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του τρέχοντος έτους και θα έχουν διάρκεια 14 μήνες, συνεπώς τα έργα, εκτός απροόπτου, θα ολοκληρωθούν περί τις αρχές του 2024. Με τα έργα αυτά τελειώνει επιτέλους το πολύπαθο τμήμα της συγκεκριμένης περιοχής, που καθυστερεί πολλά χρόνια λόγω των αρχαιοτήτων.

Αυτός ήταν και ο λόγος που το ΣΑΛ αποφάσισε τελικά να χωρίσει τις εργασίες σε δύο φάσεις ξεκινώντας αποκλειστικά με τη διερεύνηση, διαχείριση και καθαρισμό των χανδάκων από αρχαιότητες, υφιστάμενες υπηρεσίες και άλλα εμπόδια, ούτως ώστε η τοποθέτηση των αγωγών να μπορεί να γίνει απρόσκοπτα. Αυτή η ρύθμιση φέρνει αισιοδοξία ότι επιτέλους τα αποχετευτικά έργα στην περιοχή Μητρόπολης θα ολοκληρωθούν χωρίς να προκύψουν άλλα απρόοπτα και καθυστερήσεις.

Το συμβόλαιο C12B θα κοστίσει 4,5 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει δίκτυο λυμάτων 5 χλμ, δίκτυο ομβρίων 2,2 χλμ και αντλιοστάσια.

Το αρχικό συμβόλαιο με τον κωδικό C12 είναι αυτό το οποίο τερματίστηκε το 2018 μετά από μεγάλες καθυστερήσεις και επαναπροκηρύχθηκε. Αφήνει πίσω του όμως επιπρόσθετο κόστος 10 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία το ΣΑΛ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση από τη στιγμή που προέρχονται από τη διαδικασία διαχείρισης αρχαιοτήτων.

Τάσος Περδίος

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.