Ξεκινάει την άλλη εβδομάδα ο επαναπατρισμός ΚυπρίωνΤην άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα, ο επαναπατρισμός Κυπρίων που θέλουν να επιστρέψουν στην Κύπρο από χώρες που έχουν πληγεί από τον Κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Φιλελύθερος, το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε αναμονή για τις αποφάσεις των ειδικών και ιδιαίτερα του ιατροσυμβουλίου που άρχισε να εξετάσει αιτήσεις. Το δημοσίευμα αναφέρει πως μόλις οι ειδικοί δώσουν το τελικό «Οκ» τότε το υπουργείο θα προχωρήσει στην υλοποίηση των ενεργειών του που είναι η αερομεταφορά των πρώτων Κυπρίων πίσω στην πατρίδα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να αναμένεται η πρώτη άφιξη των Κυπρίων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και για τους οποίους έχει δοθεί προτεραιότητα. Όσοι θα έρθουν, πέραν από το ότι θα πρέπει προηγουμένως να εξασφαλιστεί έγκριση από το ιατροσυμβούλιο, με την άφιξή τους στο νησί θα μεταφερθούν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους καραντίνας. Υπολογίζεται ότι οι χώροι καραντίνας θα μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετές εκατοντάδες άτομα. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η μεταφορά τους στο νησί θα γίνεται κατά διαστήματα και δεν τίθεται θέμα να μεταφερθούν όλοι σε μια-δυο μέρες.