Ξεκίνησε η διαδικασία για πώληση δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ

Η ΚΕΔΙΠΕΣ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για πώληση δανείων ύψους μέχρι 1,2 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, το πρώτο πακέτο το οποίο θα τεθεί προς πώληση θα περιλαμβάνει δάνεια ύψους 400 – 500 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται επίσης ότι «οι ενέργειες για ετοιμασία και πώληση του χαρτοφυλακίου είναι υπό εξέλιξη και εκτιμάται ότι η διαδικασία πρόσκλησης προς ενδιαφερόμενους αγοραστές θα γίνει εντός του τρίτου τριμήνου του 2021».

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στην ενδεχόμενη μετεξέλιξη της ΚΕΔΙΠΕΣ, μέσω της οποίας θα περάσουν στον πρώην Συνεργατισμό μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών. Όπως αναφέρεται, «η ΚΕΔΙΠΕΣ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, επεξεργάζεται σχέδιο Mortgage to Rent, το οποίο στοχεύει στην παροχή της δυνατότητας διατήρησης στέγης σε άτομα με χαμηλή ικανότητα αποπληρωμής των δανείων τους».

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα μας, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο ανταλλαγής εξυπηρετούμενων δανείων της ΚΕΔΙΠΕΣ με μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.