Ξεκίνησε η διαδικασία για τα επιδόματα Απριλίου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 10 Μαΐου

 

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ιού COVID-19, για την περίοδο από την 1η Απριλίου 2021 μέχρι την 30ή Απριλίου 2021.

Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι αιτήσεις έχουν αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy. Αναφέρει επίσης ότι η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων είναι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 10 Μαΐου 2021.

Τονίζει παράλληλα πως για να είναι εφικτή η καταβολή των Ειδικών Επιδομάτων θα πρέπει να υποβληθεί και η κατάλληλη Δήλωση Στοιχείων Τραπεζικού Λογαριασμού που αναφέρεται στην κάθε αίτηση, νοουμένου ότι δεν έχει ήδη υποβληθεί και επιβεβαιωθεί.

Ακόμη, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την αίτηση που τους αφορά εγκαίρως, δεδομένου ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις δεν θα είναι διαθέσιμες για χρήση μετά από την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία και δεν θα γίνονται αποδεκτά οποιαδήποτε αιτήματα για εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων.

Τα Ειδικά Σχέδια που αφορούν την περίοδο από την 1η Απριλίου μέχρι την 30ή Απριλίου 2021 είναι τα ακόλουθα:

• Ειδικό Σχέδιο Ξενοδοχειακών Μονάδων και Τουριστικών Καταλυμάτων (ΕΕΑ.9 ή ΕΕΑ.14),
• Ειδικό Σχέδιο Οικονομικών Δραστηριοτήτων Συνδεόμενων με την Τουριστική Βιομηχανία ή Οικονομικών Δραστηριοτήτων οι οποίες επηρεάζονται από τον Τουρισμό (ΕΕΑ.10 ή ΕΕΑ.11),
• Ειδικό Σχέδιο Μερικής Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης (ΕΕΑ.4),
• Ειδικό Σχέδιο Στήριξης Ανέργων (ΕΕΑ.8) και
• Ειδικό Επίδομα Απουσίας από την Εργασία για Λόγους Υγείας (ΕΕΑ.15).

Σημειώνεται ότι στην ειδική ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy έχουν αναρτηθεί υποδείγματα Έκθεσης Εγκεκριμένου Λογιστή που πρέπει να υποβάλλεται ηλεκτρονικά μαζί με την αντίστοιχη αίτηση.

Όπως αναφέρεται, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα πιο κάτω Ειδικά Σχέδια θα ακολουθήσουν:
• Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης (ΕΕΑ.3),
• Ειδικό Σχέδιο Ορισμένων Κατηγοριών Αυτοτελώς Εργαζομένων Απόφαση (ΕΕΑ.5),
• Ειδικό Επίδομα Απουσίας από την Εργασία για Φροντίδα Παιδιών κάτω των έξι ετών ή παιδιών που φοιτούν σε Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών που εξυπηρετούν παιδιά σχολικής ηλικίας και ατόμων με αναπηρία (ΕΕΑ.16) και αφορά την περίοδο από 26/4/2021 έως 9/5/2021.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει πως οι πρόσθετες αποφάσεις της Υπουργού Εργασίας για την εφαρμογή των Ειδικών Σχεδίων δημοσιεύθηκαν χθες στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.