Ξεκίνησε η 4η φάση επαλείψεων του οδικού δικτύου στη Λάρνακα

Έλα στο Google News

Επαλείψεις δρόμων στην Λάρνακα ανακοίνωσε ο Δήμος Λαρνακας. Σήμερα ξεκίνησε η 4η φάση επαλείψεων του οδικού δικτύου. 

Σε ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να αντιμετωπίσει με την ανάληψη των καθηκόντων του, ήταν η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου λόγω των εργασιών της Β’ φάσης του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας.

Βάση των υπολογισμών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας για την οριστική επίλυση του προβλήματος, απαιτούνταν άνω των €12 εκ., ποσό υπέρογκο για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου, όπως αναφέρεται.

Παρόλα αυτά, ο Δήμος Λάρνακας λέει ότι έθεσε το θέμα στις κύριες του προτεραιότητες και μετά από στοχευμένες ενέργειες, μέσα από τον προϋπολογισμό του Δήμου, με την επιπλέον οικονομική βοήθεια από το κράτος και πιέσεις προς το Τμήμα Δημοσίων Έργων, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, έχουν δαπανηθεί άνω των €5 εκ. για την επιδιόρθωση του οδικού δικτύου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως σήμερα Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, ξεκίνησε η 4η φάση επαλείψεων του οδικού δικτύου. Συγκεκριμένα σε αυτή την φάση θα επιδιορθωθούν δρόμοι στις Ενορίες Αγίου Ιωάννη, Προδρόμου και Χρυσοπολιτισσάς (περιοχή Λιμανιού πίσω από το ξενοδοχείο Radisson Blu).

Οι εργασίες επάλειψης δρόμων γίνεται μετά από αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης των δρόμων και της κακής κατάστασης του οδοστρώματος.

Το κόστος αυτής της φάσης υπολογίζεται να ανέρθει στις €600.000 επιπλέον του ΦΠΑ, το οποίο εντάσσεται στον Προϋπολογισμό του Δήμου.

Παράλληλα, κατά την τρέχουσα περίοδο, γίνονται επαλείψεις για επιδιόρθωση των λακκούβων στο οδόστρωμα αρκετών δρόμων στους οποίους η διακίνηση, τόσο των πεζών όσο και των αυτοκινήτων μέχρι τώρα γινόταν με σχετική δυσκολία.

Ο Δήμος Λάρνακας απολογείται για τυχόν ταλαιπωρίες του κοινού που επηρεάζεται από τις εν λόγω εργασίες και ζητά την κατανόηση των δημοτών των οποίων το οδικό σύστημα στις περιοχές τους χρήζει επιδιόρθωσης και λόγω του υψηλού κόστους ακόμη δεν έχει γίνει κατορθωτό. Γίνεται προγραμματισμός και σύντομα θα ξεκινήσει η επόμενη φάση επαλείψεων με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατό μεγαλύτερη έκταση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.