Ξεκίνησε η αποστολή του εμβολίου Pfizer στις 27 χώρες της ΕΕ (Βίντεο)

epaselect epa08895101 A detail view of a vial containing five doses of 0.3ml of the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine at Shaare Zedek Medical Center in Jerusalem, Israel, 20 December 2020. Israel begins a nationwide COVID-19 vaccination campaign as hundreds of thousands of vaccines are delivered to hospitals across the country. First, the medical staff will be vaccinated and then people from high potential risk groups and the elderly population. Authorities hope to vaccinate as many people as possible. EPA/ABIR SULTAN

Στην Κύπρο φτάνουν το Σάββατο, μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα, η πρώτη παρτίδα των εμβολίων της Pfizer-BioNTech για τον κορωνοϊό.

Η παραλαβή των εμβολίων θα γίνει από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, και την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου.


Σύμφωνα με το πλάνο, οι εμβολιασμοί στην Κύπρο θα αρχίσουν την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου από οίκο ευγηρίας και το Νοσοκομείο Αναφοράς.

Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί θα εμβολιαστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα μεταβή στο Ιατρικό Κέντρο Λατσιών, όπου και θα εμβολιαστεί ενώ ακολούθως θα προβεί σε δηλώσεις.


Όπως γνωστοποίησε η Κομισιόν ξεκίνησε σήμερα (24/12) η αποστολή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού προς τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τους… ευρωπαϊκούς εμβολιασμούς που θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου.

«Αφού πακετάραμε προσεκτικά τις δόσεις των προσφάτως εγκεκριμένων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, έφυγαν για τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνει στο μήνυμά της η Κομισιόν και προσθέτει: «Αυτά τα εμβόλια θα φτάσουν σύντομα στους προορισμούς τους για να χρησιμοποιηθούν κατά τις «Μέρες Εμβολιασμού της ΕΕ» στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.