Ξεκίνησε η δίκη του τέως μητροπολίτη Κιτίου – Στο εδώλιο του μάρτυρα η καταγγέλλουσα βιασμό

Ξεκίνησε η δίκη του τέως μητροπολίτη Κιτίου​​​​​​

Με τη μαρτυρία της ίδιας της γυναίκας που κατήγγειλε βιασμό της από τον τέως 83χρονου μητροπολίτη Κιτίου ξεκίνησε χθες η δίκη του ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και όπως πληροφορούμαστε, στη χθεσινή πρώτη δικάσιμο κατέθεσαν πέντε μάρτυρες κατηγορίας, ανάμεσα στους οποίους ήταν η γυναίκα που κατήγγειλε ότι τον Απρίλη του 2011 έπεσε θύμα βιασμού από τον τότε μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου και μάλιστα μέσα στη Μητρόπολη Κιτίου.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα και αύριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, το δικαστήριο έχει ήδη ορίσει δικάσιμους για παρουσίαση μαρτύρων υπεράσπισης σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος κληθεί σε απολογία, κάτι που θα γίνει στις 2, 3 και 4 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε νοητική ανικανότητα να παρακολουθήσει δίκη στο προδικαστικό στάδιο, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το σχετικό αίτημα κρίνοντας ότι δεν υπάρχει ψυχική διαταραχή ή έκπτωση νοητικών λειτουργιών σε βαθμό που ο 83χρονος να μην μπορεί ν’ αντιληφθεί. Κατόπιν τούτου, ο Χρυσόστομος κάθεται κανονικά στο εδώλιο του κατηγορούμενου σε μια από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις των τελευταίων χρόνων.

Ο τέως μητροπολίτης Κιτίου αντιμετωπίζει κατηγορία βιασμού, αδίκημα το οποίο φέρεται να διαπράχθηκε εντός της Μητρόπολης Κιτίου πριν δέκα χρόνια. Ο Χρυσόστομος απάντησε ότι δεν παραδέχεται την κατηγορία.

Θυμίζουμε ότι είναι επίσης αντιμέτωπος με κατηγορία άσεμνης επίθεσης εναντίον ανήλικης και πάλι μέσα στη Μητρόπολη Κιτίου σε άλλη υπόθεση. Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε το 1981 και η υπόθεση οδηγείται σε δίκη στις 23 Σεπτεμβρίου από τη στιγμή που κατέρρευσε το επιχείρημα περί νοητικής ανεπάρκειας.

 Τάσος Περδίος 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.