Ξεκίνησε η παγκύπρια συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές Εκλογές (Φωτογραφίες)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παγκύπρια συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές εκλογές του 2023 αναφορικά με την υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη για τις προεδρικές εκλογές που προτείνει η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Με την παγκύπρια συνδιάσκεψη που πραγµατοποιείται σήµερα στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία, το ΑΚΕΛ λαµβάνει την οριστική απόφασή του για την υποψηφιότητα που θα υποστηρίξει στις προεδρικές εκλογές του ερχόµενου Φεβρουαρίου

IMG d32a13fbe5b6ac6e346f57299b18c1dc V

IMG 0dacd1864f17a6c27e4425c44918dfe5 V

Άνοιγμα Εργασιών από τον Κεντρικό Οργανωτικό Γραμματέα Χάρη Καράμανο στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές Εκλογές 2023

IMG 5f776a85a9a3182a8a7e35f049e16a65 V

Σας καλωσορίζουμε στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ. Η Συνδιάσκεψη συνέρχεται για να συζητήσει την πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής για τον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ στις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Ο Φλεβάρης του 2023 θα είναι ο μήνας που, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, θα καθορίσει την πορεία της Κύπρου και του κυπριακού λαού. Το μέλλον του τόπου μας κρέμεται κυριολεκτικά από μια λεπτή κλωστή. Το ποιός θα βρεθεί στο πηδάλιο θα κρίνει την προοπτική της πατρίδας, του λαού, των παιδιών μας.

Πρέπει να αναλογιστούμε πόσα πέρασε αυτός ο τόπος, να καταλάβουμε τι έγινε τα τελευταία χρόνια. Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού επέλεξε συνειδητά να φορτώσει τα βάρη της οικονομικής κρίσης στους εργαζομένους. Προχώρησε με το έτσι θέλω σε ξεπούλημα κρατικού και δημόσιου πλούτου με μια πρωτοφανή αλαζονεία. Ακολούθησε μέτρα και πολιτικές που έκαναν τους πλούσιους πλουσιότερους και φτωχοποίησαν τον λαό. Έκανε την αναξιοκρατία κανονικότητα, το ρουσφέτι καθημερινότητα. Ρεζίλεψε την Κύπρο διεθνώς, δίνοντας κυπριακό διαβατήριο στον κάθε απατεώνα, για να πλουτίσουν οι ίδιοι και οι εκλεκτοί τους. Οδήγησε το Κυπριακό σε τέλμα, με τη διχοτόμηση να μας κτυπά την πόρτα.

Είναι, λοιπόν, κοινή διαπίστωση, όχι μόνο του κόσμου της Αριστεράς, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, ότι δεν πάει άλλο. Πρέπει να φύγουν.

Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα των Προεδρικών Εκλογών. Να φράξουμε τον δρόμο στην πιο συντηρητική, αντιδραστική, αντιλαϊκή και διεφθαρμένη κυβέρνηση που γνώρισε η Κύπρος. Να ανοίξουμε τον δρόμο για τη μεγάλη προοδευτική Αλλαγή.

Δεν μπορούν να κάνουν πολλοί αυτό που γίνεται σήμερα εδώ. Το ΑΚΕΛ απέδειξε γι’ ακόμα μια φορά τη δύναμη του. Γιατί η πίστη στις δημοκρατικές διαδικασίες, η εμπιστοσύνη στην κομματική βάση, η βούληση να ακουστεί ΚΑΘΕ άποψη, να συζητηθεί ΚΑΘΕ άποψη, ΚΑΘΕ εισήγηση και να ληφθούν αποφάσεις, είναι δύναμη. Δύναμη γνήσια, ατόφια, κινητήρια.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο σύνολο των Μελών, των Νέων Δυνάμεων και των Φίλων του Κόμματος που συμμετείχαν ελεύθερα και δημοκρατικά σε αυτόν τον εσωκομματικό διάλογο. Την ώρα που άλλοι χειροκροτούν τον ένα που αποφάσισε να τους επιβληθεί, οι ΑΚΕΛιστές και οι ΑΚΕΛίστριες συζητούν, ψηφίζουν, αποφασίζουν και προχωρούν. Γι΄αυτό είμαστε υπερήφανοι. Για τη ζύμωση, όχι την στεγνή διαδικασία. Για την πολιτική παιδεία που καλλιεργείται μέσα από τον διάλογο αυτό. Γι’ αυτό που βρίσκεται στο DNA του ΑΚΕΛ. Τη συλλογικότητα στις αποφάσεις, τη συλλογικότητα στη δουλειά.

Η σημερινή Συνδιάσκεψη θα λήξει με μια απόφαση. Είναι το τέρμα και η αφετηρία μιας πορείας. Αν σε κάτι συμφώνησαν όλοι σε αυτόν τον μακρύ διάλογο εντός του Κόμματος, είναι ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ο μόνος δρόμος είναι η Αλλαγή. Είναι η απαλλαγή του τόπου μας από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Μέχρι και δικοί τους ψηφοφόροι, οι δικοί τους άνθρωποι δηλώνουν πλέον ανοικτά ότι δεν αντέχουν άλλο. Το «κάμετε τί θα κάμετε να φύγουν αυτοί» είμαι βέβαιος ότι το ακούσαμε εκατοντάδες φορές όλοι όσοι βρισκόμαστε μέσα σε αυτή την αίθουσα.

Τώρα, όλοι μαζί με ενότητα, με αισιοδοξία, με δύναμη, με αυτοπεποίθηση, για να γυρίσει επιτέλους ο τόπος σελίδα.

Τώρα, όλοι μαζί να μπούμε μπροστά και με σκληρή δουλειά να φέρουμε την Αλλαγή. Για όλους όσοι εκεί έξω περιμένουν να λύσουμε, να ξεκινήσουμε, να ξημερώσουν επιτέλους καλύτερες μέρες για την Κύπρο.

Όλοι, λοιπόν, όλοι από αύριο να κάνουμε αυτό που μόνο το ΑΚΕΛ μπορεί. Να αποδείξουμε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Θέλουμε, μπορούμε και θα κερδίσουμε τη μάχη αυτήν. Αυτό φοβούνται.

Ούτε μια στιγμή να μην πάει χαμένη, ούτε μια συνείδηση να μην τους χαριστεί. Με το βαρύ αίσθημα ευθύνης που διακατέχει τους ΑΚΕΛιστές και τις ΑΚΕΛίστριες έναντι του τόπου και του λαού μας να βγούμε από αυτή την αίθουσα πιο ενωμένοι, πιο αποφασισμένοι, πιο έτοιμοι από ποτέ για την Αλλαγή, για τη ΝΙΚΗ.

Καλούς αγώνες. Καλή δύναμη. Από σήμερα μετατρέπουμε την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη ΑΛΛΑΓΗΣ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy