Ξεκίνησε η πορεία απαλλαγής από τις πολιτικές Αναστασιάδη – Αβέρωφ

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Υπάρχουν πολλοί και σοβαροί λόγοι γιατί η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Αβέρωφ πρέπει να φύγει από την εξουσία. Δεν είναι μόνο τα ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής, για τα οποία οι πολίτες έστειλαν χθες το δικό τους ισχυρό μήνυμα.

Είναι η σύγκρουση συμφέροντος και η καταρράκωση ηθικών πολιτικών αξιών για να πλουτίσουν λίγοι σε βάρος των πολλών, για να βολευτούν οι συγγενείς και οι φίλοι σε βάρος του απλού πολίτη που προτιμά την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά του.


Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Αβέρωφ επιμένει να αρνείται να επιδείξει πολιτική ευθιξία για τα σκάνδαλα με τα «χρυσά» διαβατήρια και τα δωρεάν οικογενειακά ταξίδια του Προέδρου στις Σεϊχέλλες, με τα Pandora Papers και το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Η εμπλοκή τους στα θέματα διαπλοκής και διαφθοράς επιβάλλει να φύγουν από την εξουσία. Το επιβάλλει  το «έγκλημα» που συντελέστηκε με τη διάλυση και το μεγάλο φαγοπότι στον Συνεργατισμό. Πρέπει να φύγουν από την εξουσία και για τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές τους πολιτικές, οι οποίες στηρίζουν το τραπεζικό και το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων του λαού μας. Πρέπει να φύγουν από την εξουσία γιατί έχει διευρυνθεί το χάσμα κοινωνικών ανισοτήτων και ο λαός μας οδηγείται σε περαιτέρω φτωχοποίηση, ενώ επωφελείται μόνο μια μικρή ομάδα του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου που συγκέντρωσε τον πλούτο στα χέρια της. Επιβάλλεται η απομάκρυνσή τους και για την απάθειά τους απέναντι στα φαινόμενα ακρίβειας και αισχροκέρδειας. Αρνούνται να προωθήσουν προτάσεις του ΑΚΕΛ για μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ από 19% σε 10% στον ηλεκτρισμό, για επιβολή πλαφόν στα σιτηρά και στις τιμές βασικών αγαθών. Αρνούνται να συζητήσουν εισηγήσεις του ΑΚΕΛ για οικονομική στήριξη των νέων ανθρώπων ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν στέγη. Τα όποια στεγαστικά προγράμματα είτε για τους πρόσφυγες, είτε για νεαρά ζευγάρια, καταργήθηκαν ή δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις. Η απόκτηση στέγης, τα τελευταία οκτώ χρόνια, αντί από δικαίωμα και ανάγκη μετατράπηκε σε είδος πολυτέλειας…

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα που ζούμε και βιώνουμε καθημερινά επιβάλλεται να ξεκινήσει η μεγάλη πορεία της Αλλαγής και το πρώτο βήμα έγινε χθες με τη μεγαλειώδη εκδήλωση έξω από το Προεδρικό. Όσοι πιστεύουμε στην Αλλαγή, ξεκινούμε ενωμένοι και δυναμικά τον δύσκολο, αλλά αναγκαίο για τον τόπο και το λαό μας αγώνα για προοδευτική και φιλολαϊκή κυβέρνηση τον Φεβρουάριο του 2023.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.