Ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες η Νέα ΣαλαμίναΜε όνειρα αλλά και πολλές φιλοδοξίες για τη νέα σεζόν η Νέα Σαλαμίνα ξεκίνησε σήμερα την προετοιμασία της. Οι ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στο προπονητικό κέντρο στο Μενεού και υπό τις οδηγίες του Πάμπου Χριστοδούλου έκαναν την πρώτη τους προπόνηση. Νέο πρόσωπο στη σημερινή πρώτη προπόνηση ήταν ο Νίκο Βαρέλα.

Οι δύο Βραζιλιάνοι, Μπρένο και Ντανίλο αναμένονταν χθες βράδυ στην Κύπρο και θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας. Όσον αφορά τα υπόλοιπα νέα αποκτήματα τις επόμενες ημέρες σταδιακά θα έρθουν στο νησί μας. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί οι Ντανίλο, Βινίσιους, Βαρέλα, Μπρένο, Κρέχιν και Έρις. Ο τελευταίος έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Ουγγρικό πρωτάθλημα, αλλά θα του έχει δοθεί επιπλέον χρόνος ξεκούρασης. Παρέμειναν στην ομάδα από το περσινό ρόστερ οι Βεσελόφσκι και Μπαραβίκας από πλευράς ξένων. Παράλληλα στην ομάδα συνεχίζουν όλοι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές και αυτό είναι πολύ θετικό για τους «ερυθρόλευκους». 


Στο μεταξύ παράλληλα με την προετοιμασία στη Νέα Σαλαμίνα συνεχίζεται και ο προγραμματισμός. Μπορεί να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ωστόσο απομένουν ακόμα κάποιες κινήσεις. Σύμφωνα με το πλάνο που υπάρχει θα προστεθούν στο ρόστερ άλλοι τρεις παίκτες. Ένας ποδοσφαιριστής που θ’ αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή που να έχει περισσότερα αμυντικά καθήκοντα. Επιπλέον θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής που ν’ αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Παράλληλα είναι ορατό το ενδεχόμενο ν’ αποκτηθεί και κεντρικός επιθετικός. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει συμφωνία με τον Ελλαδίτη κεντρικό αμυντικό, Θοδωρή Μπέριο που όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την ομάδα του θα έρθει και αυτός στο νησί μας.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή, Μάκη Παπαϊωάννου, σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να κλείσουν πολλά κενά που υπήρχαν στην ομάδα λόγω των μαζικών αποχωρήσεων που προέκυψαν. Η φετινή Νέα Σαλαμίνα θα είναι η ομάδα που θα φέρει την σφραγίδα του Κύπριου τεχνικού. Για τον ίδιο πάντως αποτελεί μεγάλο στοίχημα το να καταφέρει να διατηρήσει τη Νέα Σαλαμίνα σ’ ένα ψηλό σημείο απόδοσης. Να παραμείνει ανάμεσα στις ομάδες που πρωταγωνιστούν, κάτι που είδαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάμπος Χριστοδούλου μέχρι στιγμής έχει εντάξει στην ομάδα τους ποδοσφαιριστές εκείνους που βρίσκονται πρώτοι στην μεταγραφική του λίστα. Μπορεί να είχε παράλληλα και μειωμένο προϋπολογισμό να διαχειριστεί αλλά κατάφερε τουλάχιστον να δημιουργήσει το ρόστερ που ο ίδιος προτιμούσε.