Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων στο Δήμο Λεμεσού

Ικανοποίηση στις δημοτικές Αρχές της Λεμεσού από τη λειτουργία του Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων, το οποίο στεγάζεται σε ένα μοντέρνο κτίριο, με πλήρως κλιματιζόμενους χώρους και υπηρεσίες για συνάθροιση και ψυχαγωγία ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού και δημοτικοί σύμβουλοι, στην παρουσία εκπροσώπου του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων, εκφράζοντας τη χαρά τους που, ένα ακόμη συγχρηματοδοτούμενο από τα ευρωπαϊκά ταμεία έργο, παραδίδεται στην κοινωνία.

«Η μεγαλύτερη νομίζω χαρά και ικανοποίηση για ένα δημοτικό συμβούλιο είναι να βλέπει κάποια έργα που προγραμματίζει, να υλοποιούνται», είπε ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, προσθέτοντας ότι στόχος του Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλίκων είναι να συγκεντρώσει άτομα τρίτης ηλικίας, που αναζητούν τρόπους για να κοινωνικοποιηθούν.

Το Κέντρο, στο οποίο μετακόμισε το Παττίχειο Κέντρο Ενηλίκων, από το παλιό νοσοκομείο Λεμεσού, είναι σχεδόν γεμάτο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, πριν από μια εβδομάδα, υπέδειξε ο κ. Νικολαΐδης, προσθέτοντας ότι είναι ένας χώρος «γεμάτος από ζωή, γεμάτος από ανθρώπους οι οποίοι, είτε παίζουν το τάβλι τους, είτε συζητούν, είτε διαβάζουν ένα βιβλίο, είτε περνούν την ώρα τους».

Αυτός, συνέχισε, ήταν ο στόχος της δημοτικής Αρχής, «να αναβαθμίσει την περιοχή, να δώσει ένα χώρο κοινωνικής επαφής και συναναστροφής στα άτομα της τρίτης ηλικίας και να στείλει το μήνυμα ότι ο Δήμος είναι δίπλα τους, νοιάζεται γι αυτούς και χαιρόμαστε που υπάρχει αυτή η ανταπόκριση».

Σε σχέση με κάποια προβλήματα τα οποία αναφέρθηκαν κατά τη σημερινή επίσκεψη του, ο κ. Νικολαΐδης είπε πως «ένας ζωντανός χώρος δεν μπορεί παρά να έχει διάφορα προβλήματα, γι αυτό είμαστε εδώ και μικροπροβλήματα που θα προκύψουν από τη χρήση του χώρου, να τα λύσουμε άμεσα».

Ο Δήμαρχος Λεμεσού υπενθύμισε ότι σε περιόδους καύσωνα, το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων προσφέρεται και για όλους τους δημότες που δεν διαθέτουν κάποιο κλιματιστικό και επιθυμούν να περάσουν κάποιες ώρες στον κλιματιζόμενο χώρο του.

Το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων, το κόστος ανέγερσης του οποίου έφτασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, διαθέτει εξωτερική βεράντα με καλυμμένο καθιστικό, χώρους συνάθροισης, αναγνωστήριο με βιβλιοθήκη, γραφείο συνεδριάσεων – εκδηλώσεων, γραφείο ιατρικής στήριξης, δωμάτιο προσωρινής ημερήσιας ξεκούρασης, χώρους υγιεινής, κουζίνα, καφετέρια και αποθήκη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.