Ξεκινούν οι κυματοθραύστες στη θαλάσσια περιοχή Ορόκλινης

Έλα στο Google News

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η κατασκευή επτά κυματοθραυστών στη θαλάσσια περιοχή Ορόκλινης. Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε χθες την υπογραφή του συμβολαίου με την ονομασία «Κατασκευή έργων προστασίας παραλιακού μετώπου Ορόκλινης».

Το συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Αντώνης Κουτσούλλης και εκ μέρους της εταιρείας «C.KASINOS & SON LTD» ο γενικός διευθυντής Κώστας Κάσινος.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών αναφέρεται πως το έργο βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή απέναντι από τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης και περιλαμβάνει την κατασκευή επτά παράλληλων κυματοθραυστών, την κατεδάφιση του υφιστάμενου προβόλου πίσω από το ξενοδοχείο Lebay Beach και την ανύψωση των τριών υφιστάμενων κυματοθραυστών στα ανατολικά.

Οι κυματοθραύστες βρίσκονται σε απόσταση 100 – 200 μέτρων περίπου από την ακτογραμμή και σε βάθος -3,7 μέτρων περίπου από τη Μέση Στάθμη Θάλασσας (Μ.Σ.Θ.). Η στάθμη στέψης τους είναι +0,40 μέτρα από τη Μ.Σ.Θ. και το μήκος τους κυμαίνεται από 100 μέτρα έως 200 μέτρα περίπου.

Στο πλαίσιο του συμβολαίου θα κατεδαφιστεί ο υφιστάμενος πρόβολος πίσω από το ξενοδοχείο Lebay Beach και θα ανυψωθούν οι τρεις υφιστάμενοι κυματοθραύστες στα ανατολικά έτσι ώστε η στάθμη στέψης τους να είναι +0,40 μέτρα από τη Μ.Σ.Θ..

Η υλοποίηση του έργου προγραμματίζεται να αρχίσει το Σεπτέμβριο του 2021, με διάρκεια εκτέλεσης 24 μήνες και κόστος €3.377.000,00 συν Φ.Π.Α καταλήγει η ανακοίνωση.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.