Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί σε στέγες ευγηρίας

Παραλήφθηκαν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech

 

Έχουν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της Κύπρου, εάν και εφόσον το επιθυμεί, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου κατά την παραλαβή των πρώτων δόσεων του εμβολίου της Pfizer-BioNTech που έγινε χθες.


Τα εμβόλια παραλήφθηκαν από την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου και τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου είπε ότι στην Κύπρο οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν από σήμερα και από άτομα που διαμένουν στις στέγες ηλικιωμένων, καθώς και επαγγελματίες υγείας και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες. Πρόσθεσε ότι «το εμβόλιο αυτή τη στιγμή είναι το πιο αποτελεσματικό εφόδιο που έχουμε στην κατοχή μας για αντιμετώπιση της πανδημίας, γι’ αυτό για άλλη μια φορά καλούμε τον κόσμο να προσέλθει για να εμβολιαστεί».

Εξήρε δε την πρωτοβουλία της Επιτρόπου για την Υγεία, Στέλλας Κυριακίδου, για τις ενέργειες και τις προσπάθειες για κοινή προμήθεια των εμβολίων, μεταφέροντας τις ευχαριστίες εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά και όλων των Κύπριων πολιτών. «Αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, γίνονται πράξη για όλους τους πολίτες της ΕΕ», σημείωσε ο κ. Ιωάννου.


Στ. Κυριακίδου: Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη

Η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία, κα Στέλλα Κυριακίδου, εξέφρασε ιδιαίτερη συγκίνηση για τη χθεσινή μέρα, αφού, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «έξι μήνες αφότου είχαμε παρουσιάσει τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια για την COVID-19, παραλαμβάνουμε τις πρώτες δόσεις σε όλα τα κράτη-μέλη ταυτόχρονα. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη και αυτή είναι η στιγμή της Ευρώπης».

Συνεχίζοντας, η κα Κυριακίδου ανέφερε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, «μέχρι να εμβολιάσουμε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ώστε να μπορούμε σταδιακά και με προσοχή να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας. Υπάρχει φως στον ορίζοντα, υπάρχει ελπίδα και εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και καλό νέο χρόνο».


Κυριακος Μικέλλης: Ορόσημο κατά της πανδημίας

Από πλευράς του, ο επικεφαλής Κύπρου-Μάλτας για τη Pfizer, Κυριάκος Μικέλλης, χαρακτήρισε σημαδιακή τη χθεσινή μέρα, αφού η ταυτόχρονη παράδοση των εμβολίων της Pfizer-BioNTech σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «είναι ένα ορόσημο στον αγώνα κατά της πανδημίας». Πρόσθεσε δε πως με την έλευση των εμβολίων δημιουργούνται οι προϋποθέσεις «για σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα. Είναι σημαντικό επίσης γιατί, για εμάς τουλάχιστον στη Pfizer, επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη μας στον άνθρωπο και τη δύναμη που έχει η επιστήμη και η τεχνολογία, ενώ όσον αφορά στο κομμάτι της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρώ ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι υπερεθνικές συνεργασίες μεταξύ της ΕΕ και των μεγάλων βιοφαρμακευτικών εταιρειών, όπως είναι η Pfizer, δημιουργούν ένα αισιόδοξο μήνυμα, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και την επιστροφή μας στην κανονικότητα».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.