Ξεκινούν τα έργα επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου Πρωταρά

Oι εργασίες θα αποπερατωθούν περί το τέλος Μαρτίου 2021 με δαπάνη €5.700.000


Άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου στον Πρωταρά μετά τη χθεσινή υπογραφή των σχετικών συμβολαίων. Ο Δήμος Παραλιμνίου ανακοίνωσε ότι υπογράφηκαν χθες τα συμβόλαια από την εταιρεία Α/φοί Ιακώβου (Κατασκευές) Λτδ για την επέκταση του παραλιακού πεζόδρομου στον Πρωταρά.

Το έργο αφορά τον πεζόδρομο από τον κόλπο της Περνέρας μέχρι το Αλιευτικό Καταφύγιο του Αγίου Νικολάου και από το FigTreeBay μέχρι το σημείο πριν την παραλία «Βάλη του Χ”Ξενή». Τα τμήματα αυτά θα γίνουν με τις ίδιες προδιαγραφές και παρόμοιο τεχνικό εξοπλισμό με τα υφιστάμενα.

Το συνολικό κόστος δαπάνης έργου ανέρχεται στα €5.700.000 και οι εργασίες αναμένεται να αποπερατωθούν περί το τέλος Μαρτίου 2021. Με την ολοκλήρωση του έργου το παραλιακό μέτωπο του Πρωταρά θα διαθέτει συμπληρωμένο παραλιακό πεζόδρομο με όλες τις ανέσεις και φωτισμό μήκους 11 χιλιομέτρων.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Παραλιμνίου προχώρησε στο σχεδιασμό των φάσεων Δ και Ε του παραλιακού πεζόδρομου που αφορούν τις περιοχές Άγιος Νικόλαος μέχρι γραμμή αντιπαράταξης/φυλάκιο Ηνωμένων Εθνών και παραλία «Βάλη του Χ”Ξενή» μέχρι περιοχή του Κόννου αντίστοιχα. Για τις νέες φάσεις, το πλάτος του παραλιακού πεζόδρομου θα είναι 8 μέτρα εκ των οποίων τα 5 μέτρα θα είναι για πεζούς και τα 3 μέτρα για ποδηλάτες.

Στόχος του Δήμου Παραλιμνίου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο να ενοποιηθεί, να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ντόπιων και επισκεπτών με μια συνολική διαδρομή γύρω στα 25 χιλιόμετρα.

Τάσος Περδίος

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News