Ξεκρέμαστο άφησε τον Προδρόμου και ο Γεν. Εισαγγελέας για το θέμα Γιώργου Γαβριήλ

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης παρίσταται στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών της Βουλής για το θέμα της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, Λευκωσία 15 Σεπτεμβρίου 2021.
Έλα στο Google News

Ξεκρέμαστο άφησε τον Υπουργό Παιδείας ο Γενικός Εισαγγελέας για τους ισχυρισμούς του πρώτου ότι η απόφαση για παραπομπή του καθηγητή Γιώργου Γαβριήλ ενώπιον της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, για το περιεχόμενο των έργων του λήφθηκε από τη Νομική Υπηρεσία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ερωτηθείς σχετικά με τις τοποθετήσεις του κ. Προδρόμου, εξέφρασε έκπληξη γι’ αυτές, ξεκαθαρίζοντας ότι η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας λειτουργεί ως νομικός σύμβουλος του κράτους και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Παιδείας και δεν έχει τη δικαιοδοσία να λάβει απόφαση για έναρξη ή διακοπή πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του καθηγητή.

Μια τέτοια απόφαση, είπε, μπορεί να ληφθεί μόνο από την αρμόδια αρχή που θεωρεί ότι οι πράξεις του κ. Γαβριήλ περιέχουν πειθαρχικές ευθύνες, που είναι το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας.

Η νομική υπηρεσία, είπε ο κ. Σαββίδης, απλώς αξιολόγησε το μαρτυρικό υλικό που συνέλεξε η έρευνα, την οποία διεξήγαγε το Υπουργείο Παιδείας και έθεσε γεγονότα σε κάποιο πλαίσιο.

Υπέδειξε μάλιστα ότι μπορεί κάποια ενέργεια του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού να εμπίπτει τυπικά σε πλαίσιο πειθαρχικής ευθύνης, αλλά δε σημαίνει ότι αυτό πρέπει απαραίτητα να οδηγεί στην έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.