Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Το ανεργιακό επίδομα πρέπει να υπολογιστεί στη βάση των εισοδημάτων του 19, τονίζει η ΠΕΟ

Πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια σχετικά με το ανεργιακό επίδομα που θα λάβουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, για να μην βρεθούν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε κατάσταση εξαθλίωσης ανέφερε ο ΓΓ της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ Λευτέρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι η Υπουργός Εργασίας επιφυλάχτηκε να απαντήσει σύντομα στα ζητήματα που έχουν θέσει χθες στη συνάντηση οι συντεχνίες.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι αν το ανεργιακό επίδομα που θα καταβληθεί στο μόνιμο προσωπικό των ξενοδοχείων τα οποία θα προχωρήσουν σε αναστολή εργασιών τη φετινή χειμερινή περίοδο, υπολογιστεί στη βάση των εισοδημάτων που είχαν το 2020 που η βιομηχανία υπολειτουργούσε, τότε οι εργαζόμενοι θα λάβουν πολύ χαμηλά επιδόματα με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Σημείωσε ότι το ανεργιακό επίδομα, πρέπει να υπολογιστεί στη βάση των εισοδημάτων που είχαν το 2019.

Επίσης ο Λευτέρης Γεωργιάδης είπε ότι κατήγγειλαν χθες στην Υπουργό Εργασίας ότι ξενοδόχοι πιέζουν για να δοθεί άδεια απασχόλησης για εργαζομένους από τρίτες χώρες αλλά την ίδια ώρα για τους δικούς τους εποχικούς εργαζομένους δεν εφαρμόζουν τις συμφωνίες και σε απολύσεις.

Σάββας Περδίος: «Πρέπει να υπάρξει βελτίωση-Το Υφυπουργείο δεν εμπλέκεται σε εργασιακά θέματα»

Το πρόβλημα προσωπικού στις ξενοδοχειακές μονάδες υπάρχει και είναι κάτι που προβληματίζει ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Σάββας Περδίος είπε ότι το Υφυπουργείο δεν εμπλέκεται σε εργασιακά θέματα.

Σημείωσε ότι πριν την πανδημία οι συντεχνίες πέτυχαν καλύτερους όρους εργοδότησης για το προσωπικό στην τουριστική βιομηχανία. Ανέφερε ωστόσο ότι πρέπει να βελτιωθούν τα πράγματα στον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως είπε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν είναι εύκολο επάγγελμα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.