Ξεπέρασαν τις 2,000 τα καλαμάκια πολλαπλής χρήσης στο πλαίσιο δράσης στη Λάρνακα

Ξεπέρασαν τις δύο χιλιάδες τα καλαμάκια πολλαπλής χρήσης που έχουν αγοραστεί για ιδιωτική χρήση από μη μαθητές της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, στο πλαίσιο της δράσης των παιδιών του Ειδικού Σχολείου «Αγιος Σπυρίδωνας» Λάρνακας με τίτλο «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι».

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας είπε ότι ο Δήμος αγκάλιασε και στηρίζει από την πρώτη στιγμή, την προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και τέσσερις μήνες, της Επιτροπής Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» Λάρνακας.

Ο κ. Βύρας χαρακτήρισε «αξιέπαινη την προσπάθεια των παιδιών του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» που γίνεται σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς τους» εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή «να πετύχει και να δώσει το παράδειγμα σε όλους, ούτως ώστε να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν τη δράση αυτή».

Πρόσθεσε ότι η πολύπλευρη αυτή δράση πέραν των άλλων αυξάνει την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την περιβαλλοντική ρύπανση και αναδεικνύει την εθελοντική προσφορά από τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες.

Ο κ. Βύρας συνεχάρη τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» τη Διευθύντρια Δρα. Αναστασία Σάββα Γεωργιάδου, τις εκπαιδευτικούς Άντρη Κανάρη και Μαρία Ψιλολύχνου καθώς και όλη την Επιτροπή Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» για την πρωτοβουλία» και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Λάρνακας θα είναι συνοδοιπόρος στην προσπάθεια αυτή.

Από την πλευρά της η εκπαιδευτικός Μαρία Ψιλολύχνου έδωσε συγχαρητήρια στη Λάρνακα που κατέγραψε `πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα`, στους 4 πρώτους μήνες της εκστρατείας, που στόχο έχει, να μπει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι. Δράση την οποία εμπνεύστηκε το Ειδικό Σχολείο «Άγιος Σπυρίδωνας» και την οποία στηρίζει ο Δήμος Λάρνακας.

Εξήγησε ότι «η καινοτόμος αυτή προσπάθεια της Ομάδας Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» που έχει τον τίτλο «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι», έχει ανακηρύξει τη Λάρνακα, ως την πρώτη πόλη που θα έχει πετύχει αυτό τον στόχο στην Κύπρο.

Εκτός από τους εκατοντάδες ανώνυμους που στις καφετέριες και στα μπαράκια παραγγέλνουν ποτά με τη διευκρίνιση «όχι καλαμάκι παρακαλώ», 800 συνολικά μαθητές από δύο ιδιωτικά Σχολεία της Λάρνακας, έχουν υιοθετήσει τη δράση, αγοράζοντας καλαμάκια πολλαπλής χρήσης, είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι «στο πρόγραμμα «Ένα καλαμάκι πολλαπλής χρήσης για κάθε μαθητή», συνολικά 2,179 μαθητές που φοιτούν στα δημόσια Νηπιαγωγεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, θα πάρουν εντός των ημερών τα καλαμάκια πολλαπλής χρήσης που θα τους χορηγηθούν δωρεάν.

Σύμφωνα με την κ. Ψιλολύχνου «υπολογίζεται ότι τα καλαμάκια πολλαπλής χρήσης που έχουν αγοραστεί για ιδιωτική χρήση από μη μαθητές ξεπερνούν τις δύο χιλιάδες. Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί και Συμβούλια έχουν ένθερμα ασπαστεί την προσπάθεια και την ενισχύουν οικονομικά».

Η Ομάδα Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» Λάρνακας, συνέχισε «κατάφερε όχι μόνο να πείσει Δημάρχους και Κοινοτάρχες της επαρχίας Λάρνακας για την υιοθέτηση του Προγράμματος, αλλά και την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου που την επεκτείνει σε όλη την Κύπρο, θέλοντας να ανακηρυχτεί η Κύπρος, το πρώτο Κράτος που λέει «Όχι στο Πλαστικό Καλαμάκι» και να πείσει χορηγούς για την οικονομική στήριξη της συγκεκριμένης δράσης».

Η κ.Ψιλολύχνου ανέφερε επίσης ότι αύριο ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας θα μοιράσει στους 97 μαθητές του Ειδικού Σχολείου Λάρνακας «Άγιος Σπυρίδωνας» τα πρώτα καλαμάκια πολλαπλής χρήσης. Επόμενος στόχος είναι να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για να μπορέσουν να προμηθευτούν οι 19,000 μαθητές που φοιτούν στη Δημοτική, Μέση Γενική και Μέση Τεχνική Εκπαίδευση ολόκληρης της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, το δικό τους καλαμάκι πολλαπλής χρήσης.

Σημείωσε ακόμα ότι η όλη προσπάθεια βραβεύτηκε την 1 Νοεμβρίου 2018, από την Together Cyprus για την καινοτόμα περιβαλλοντική δράση της.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.