Εκείνο που διερευνά η Ελεγκτική Υπηρεσία σε σχέση με το τεμάχιο απέναντι από το Χίλτον, είναι αν το λάθος που έγινε στην εκτίμηση της αξίας του οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε ανθρώπινη παρέμβαση, δήλωσε στον Άστρα ο Λειτουργός Ελέγχου στην Ελεγκτική Υπηρεσία Μάριος Πετρίδης.

Πρόσθεσε ότι αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση λάθους και γνωστοποίησε ότι υπάρχει περίπτωση κρατικής γης που παραχωρήθηκε σε ιδιωτική εταιρία με ανταλλαγή. Όπως ανέφερε το 2015 η ειδική εκτίμηση για το συγκεκριμένο τεμάχιο ήταν 1,7 εκατομμύρια και το 2018 η γενική εκτίμηση έπεσε στις 463 χιλιάδες. Πρόκειται, είπε, για μείωση της αξίας κατά 74%.

Ο κύριος Πετρίδης γνωστοποίησε ότι ο γενικός ελεγκτής έδωσε οδηγίες όπως τεθούν στο μικροσκόπιο 50 περιπτώσεις σε όλες τις πόλεις για να διαπιστωθεί αν οι συναλλαγές που έγιναν βρίσκονται κοντά στις εκτιμημένες αξίες του Κτηματολογίου.

Αναφορικά με την παραδοχή του λάθους από το Κτηματολόγιο, ο κ. Πετρίδης είπε ότι αυτή έγινε μετά από την παρέμβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ενώ προηγουμένως ο διευθυντής δεν συζητούσε το θέμα.